Top maaltijdsalade
Top maaltijdsalade

Een top maaltijdsalade, zowel voor in de middag als in de avond. Dit is een eiwitrijk en koolhydraat arm maaltijdsalade.

Tegenwoordig zie je dat mensen veel te weinig eiwitten binnen krijgen. Voor deze mensen is deze maaltijd salade ideaal en voor de rest ook natuurlijk ;).

Recept maaltijdsalade

Ingrediënten:

 • 125 gram ijsbergsla
 • 125 gram gekookte linzen
 • 125 gram hüttenkäse
 • 100 gram mango
 • 132 gram ei
 • 80 gram Senoble kwark

Bereiding:

 1. Kook de linzen voor 30-45 tot 60 minuten.
 2. Kook de eieren voor +/- 6 minuten.
 3. Snijd de ijsbergsla in stukjes en was het in een sla centrifuge.
 4. Snijd de mango en gekookte eitjes in stukjes.
 5. Doe tot slot de ijsbergsla in een kom en verdeel de gekookte linzen, hüttenkäse, mango, gekookte eitjes en Senoble kwark over de sla.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 553 kcal
Koolhydraten 39 gram
Eiwitten 49 gram
Vetten 20 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.
Reactie plaatsen