Tonijn, couscous, boerenkool, groene linzen en rode ui
Tonijn, couscous, boerenkool, groene linzen en rode ui
01 september 2017 

Tonijn, couscous, boerenkool, groene linzen en rode ui

Recept tonijn, couscous, boerenkool, groene linzen en rode ui 

We hebben weer een unieke combinatie voor jullie klaarstaan! Een gerecht van tonijn, couscous, boerenkool, groene linzen en rode ui. Je denkt misschien ‘wat een rare combinatie’, maar geef het eens een kans. Wij vinden het een heerlijk gerecht! Daarnaast is het gerecht laag in calorieën en bevat toch hoogwaardige voedingstoffen. Dit gerecht voedt je echt, in plaats van dat het alleen vult.

Ingrediënten

  • 100 gram voorgekookte volkoren couscous
  • 60 gram panklare boerenkool
  • 100 gram groene linzen (gekookt)
  • 50 gram tonijn uit blik (op water basis)
  • 1 rode ui (klein)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zout en peper
  • ¼ bouillonblokje

Bereiding

  1. Verhit olijfolie in de pan en bak hierin de couscous een paar minuten. Giet er bouillon bij (zelf bouillon trekken of met een bouillonblokje) en laat met een deksel op de pan een paar minuten wellen. Roer de korrels los en breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook ondertussen de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de ui in stukjes.
  4. Verhit de kokosolie in de pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de boerenkool in gedeelten toe en laat in 15 min. al omscheppend slinken.
  5. Doe de couscous op een bord, samen met de linzen en voeg de ui en boerenkool toe.
  6. Laat de tonijn uitlekken en voeg het ook toe bij het geheel.
  7. Meng in een schaaltje de olijfolie, citroensap en zout en peper tot een mooi geheel en besprenkel dit over het gerecht.
  8. Meng tot slot alles goed door elkaar.

Voedingswaarden

  • 424 kcal
  • 43 gram koolhydraten
  • 29 gram eiwitten
  • 12 gram vetten

Nog een soortgelijk gerecht proberen? Klik dan hier voor het recept van een salade met geitenkaas en frambozen.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen