Salade met geitenkaas en frambozen
Salade met geitenkaas en frambozen
08 december 2016 

Salade met geitenkaas en frambozen

Recept salade met geitenkaas en frambozen

Salade met geitenkaas en frambozen, een gerecht dat bij iedere geitenkaas liefhebber in de smaak zal vallen. De combinatie van geitenkaas, verse frambozen en pijnboompitten is echt verrukkelijk. De salade kan op elk moment van de dag gegeten worden en is gemakkelijk mee te nemen. Zorg er wel voor dat je verse frambozen gebruikt, dat maakt het gerecht net iets smaakvoller!

Ingrediënten

  • 120 gram frambozen
  • 70 gram veldsla
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie extravierge
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 30 gram bosui
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.
  2. Doe de frambozenazijn, olijfolie en zout en peper in een schaaltje en meng dit goed door elkaar.
  3. Was de sla onder de kraan en in een sla centrifuge en verdeel het over twee borden/kommen.
  4. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel dit over de veldsla.
  5. Besprenkel de sla met de dressing.
  6. Verdeel tot slot de geitenkaas, frambozen en de pijnboompitten over de sla.

Voedingswaarden

  • 684 kcal
  • 17 gram koolhydraten
  • 21 gram eiwitten
  • 57 gram vetten
Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen