Salade met geitenkaas en frambozen, een gerecht dat bij iedere geitenkaas liefhebber in de smaak zal vallen. De combinatie van geitenkaas, verse frambozen en pijnboompitten is echt verrukkelijk. De salade kan op elk moment van de dag gegeten worden en is gemakkelijk mee te nemen. Zorg er wel voor dat je verse frambozen gebruikt, dat maakt het gerecht net iets smaakvoller!
Ingrediënten
- 120 gram frambozen
- 70 gram veldsla
- 100 gram zachte geitenkaas
- 3 eetlepels olijfolie extravierge
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 30 gram bosui
- Peper en zout
Bereiding
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.
- Doe de frambozenazijn, olijfolie en zout en peper in een schaaltje en meng dit goed door elkaar.
- Was de sla onder de kraan en in een sla centrifuge en verdeel het over twee borden/kommen.
- Snijd de bosui in ringetjes en verdeel dit over de veldsla.
- Besprenkel de sla met de dressing.
- Verdeel tot slot de geitenkaas, frambozen en de pijnboompitten over de sla.
Voedingswaarden
- 684 kcal
- 17 gram koolhydraten
- 21 gram eiwitten
- 57 gram vetten