Havermout muffin met blauwe bessen

Havermout muffin met blauwe bessen

Ingrediënten (8 personen)

– 2 winterpenen (gem.)
– 275 gram volkorenmeel
– 1 gram zout
– 3 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 150 gram rietsuiker
– 3 eetlepels honing
– 310 ml karnemelk
– 8 eetlepels koolzaadolie
– 1 ei (M)
– 150 gram blauwe bessen
– 75 gram havermout

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 180 graden.
2) Schil en rasp de winterpeen
3) Meng het meel, zout, bakpoeder, kaneel en suiker in een kom.
4) Meng in een andere kom de honing, karnemelk, olie en het ei tot een gladde massa.
5) Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en roer goed door elkaar.
6) Roer voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout erdoor.
7) Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover.
8) Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.
9) Steek een houten prikker in een muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
10) Laat tot slot de muffins afkoelen.

Calorie en nutriënten inname

Calorieën 2887 kcal
Koolhydraten 435 gram
Eiwitten 66 gram
Vetten 91 gram

Per persoon 

361 kcal
54 gram koolhydraten
8,25 gram eiwitten
11,4 gram vetten

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram