Kip ketjap met komkommer atjar
Het recept kip ketjap met komkommer
Recepten
Melvin Schol
Recepten
0 min
0

Kip ketjap met komkommer atjar

0 min
0

Recept Kip Ketjap Komkommer Atjar

Een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept bevat veel koolhydraten en eiwitten en is eenvoudig te maken.

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 400 gram witte rijst
  • 250 ml ketjap manis
  • 2 theelepels sambal manis
  • 400 gram kipfilet
  • 4 theelepels roomboter

Bereiding

  • Schaaf de schil van de komkommer eraf met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes.
  • Meng de chilisaus en de azijn door elkaar in een kom en voeg zout toe naar smaak.
  • Marineer de komkommer in de saus, dek het af en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Meng ondertussen de ketjap met de sambal en marineer de kip erin.
  • Verhit de roomboter in de pan en bak de kipfilet erin. Doe tijdens het bakken de marinade van ketjap en sambal in de pan en bak de kip gaar.
  • Snijd tot slot de kip in plakjes, verdeel de rijst op het bord en serveer het geheel met de komkommeratjar en de plakjes kipfilet.

Voedingswaarde totaal

  • 2138 kcal
  • 293 gram koolhydraten
  • 160 gram eiwitten
  • 36 gram vetten

Wil je nog meer gerechten met kip? Check dan eens deze ovenschotel met aardappel en kip. Het recept vind je hier.

Reacties
Categorieën