Kip ketjap met komkommer atjar
11 september 2017 

Kip ketjap met komkommer atjar

Recept Kip Ketjap Komkommer Atjar

Een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept bevat veel koolhydraten en eiwitten en is eenvoudig te maken.

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 400 gram witte rijst
  • 250 ml ketjap manis
  • 2 theelepels sambal manis
  • 400 gram kipfilet
  • 4 theelepels roomboter

Bereiding

  • Schaaf de schil van de komkommer eraf met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes.
  • Meng de chilisaus en de azijn door elkaar in een kom en voeg zout toe naar smaak.
  • Marineer de komkommer in de saus, dek het af en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Meng ondertussen de ketjap met de sambal en marineer de kip erin.
  • Verhit de roomboter in de pan en bak de kipfilet erin. Doe tijdens het bakken de marinade van ketjap en sambal in de pan en bak de kip gaar.
  • Snijd tot slot de kip in plakjes, verdeel de rijst op het bord en serveer het geheel met de komkommeratjar en de plakjes kipfilet.

Voedingswaarde totaal

  • 2138 kcal
  • 293 gram koolhydraten
  • 160 gram eiwitten
  • 36 gram vetten

Wil je nog meer gerechten met kip? Check dan eens deze ovenschotel met aardappel en kip. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen