Salade caprese

Recept salade caprese

Een salade caprese, iedereen kent het wel. Het gerecht is zeer eenvoudig klaar te maken en valt bij veel mensen in de smaak. Dit gerecht is bedoeld als salade maar je kan de caprese ook als hapjes opdienen. Je gebruikt dan cherrytomaatjes in plaats van grote tomaten en prikt deze vervolgens samen met de mozzarella en het blaadje basilicum op een satéprikker. Dit ziet er erg leuk uit! Het geheel besprenkel je vervolgens met olijfolie en het hapje is klaar om geserveerd te worden. In dit recept wordt er olijfolie als garnering gebruikt maar pesto is ook erg lekker om te gebruiken.

Ingrediënten

 • 50 gram buffel mozzarella
 • 50 gram tomaat
 • 2 eetlepels verse basilicum
 • ½ eetlepelolijfolie extra vierge

Bereiding

 1. Snijd de tomaat in plakjes en pluk een aantal basilicumblaadjes.
 2. Laat de mozzarella uitlekken en dep het droog met een keukenpapier.
 3. Snijd vervolgens de mozzarella in plakjes en verdeel over een bord.
 4. Leg de plakjes tomaat erover en garneer het geheel met de basilicumblaadjes en olijfolie.

Voedingswaarden

 • 190 kcal
 • 4 gram koolhydraten
 • 11 gram eiwitten
 • 14 gram vetten

Nog een gerecht dat erg snel klaar te maken is maar heerlijk smaakt? Klik dan hier voor het recept van een tosti avocado geitenkaas.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram