Tussendoortje met kikkererwten
27 februari 2014 

Tussendoortje met kikkererwten

Dit tussendoortje van kikkererwten is heerlijk als verantwoorde snack. Het is ook nog eens snel & makkelijk te bereiden.

Ingrediënten:

  • 100 gram kikkererwten
  • 1 el olijfolie
    * Extra: zout
    * Extra: knoflookpoeder
    * Extra: cayenne poeder

Bereiding:

  1. Neem de gedroogde kikkererwten en laat ze een nacht weken (liever geen erwten uit blik).
  2. Spoel ze af en dep ze droog (dus niet koken).
  3. Meng de kikkererweten in een kom samen met de olijfolie en breng het geheel op smaak met zout, knoflookpoeder en cayennepoeder.
  4. Verspreid de kikkererwten op een bakplaat en bak gedurende 30 tot 40 minuten, in een voorverwarmde oven op 200 graden, tot ze bruin en knapperig zijn. 

Let de laatste paar minuten goed op, om aanbranden te voorkomen.

Enjoy!

Handige tips:

Van kikkererwten kan je ook heerlijke falafel maken.Kikkererwten zijn daarnaast een goede bron van eiwitten en ideaal voor vegetariërs.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 258 kcal
Koolhydraten 13 gram
Eiwitten 8 gram
Vetten 18 gram

Over de schrijver
Reactie plaatsen