Simpele gezonde salade

Een gezonde salade hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Vaak kun je met enkele gezonde voedingsmiddelen al een hele lekkere & gezonde salade klaarmaken.

Recept: Simpele gezonde salade

Ingrediënten:

 • Zakje gemengde sla/zakje rucola sla
 • 150 á 200 gram kipfilet ( Deze kip is gepaneerd met maispaneermeel, maar dat hoeft natuurlijk niet)
 • Een rode ui
 • Halve komkommer
 • 25 gram pijnboompitjes (geroosterd)
 • 100 gram geitenkaas
 • 50 gram homemade pesto
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Bereid de home pesto voor.
 2. Bak de kip gaar in kokosolie.
 3. Snijd de uien en komkommer en brokkel de geitenkaas in kleine stukjes.
 4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
 5. En dan is het alleen nog een kwestie van alles bij elkaar op het bord.

Wanneer je geen pesto in huis hebt is een lekkere dressing met Griekse yoghurt ook heerlijk!

Voedingswaarden:
Aantal personen: 2
Calorieën 827 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 100 gram
Vetten 89 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen