Rundertartaar met rijst en groenten
Rundertartaar met rijst en groenten
20 september 2015 

Rundertartaar met rijst en groenten

Nog geen inspiratie voor vanavond? Hierbij een makkelijk en lekker recept!

Recept rundertartaar met rijst en groenten

Ingrediënten

 • 200 gram zilvervliesrijst (gekookt)
 • 180 gram rundertartaar 
 • 150 gram courgette
 • 75 gram rode ui
 • 75 gram champignons
 • 10 gram kokosolie
 • Kruiden naar keuze

Bereiding

 1. Kook de zilvervliesrijst.
 2. Snijd de groenten in stukjes.
 3. Doe de kokosolie in de pan en bak de rundertartaar een paar minuten op middel-laag vuur. Doe vervolgens de groenten erbij en wok het geheel nog een paar minuten. 
 4. Serveer de rijst op het bord en doe daar de groenten en rundertartaar over.

Voedingstips

 1. Doe een klein scheutje ketjap manis over je maaltijd (+/- 15 gram).
 2. Wil je de calorieën verlagen? Neem dan wat minder zilvervliesrijst of neem één rundertartaar minder (in dit gerecht zitten er twee).

Voedingswaarden

Aantal personen: 1
 Calorieën 652 kcal
 Koolhydraten 65 gram
 Eiwitten 51 gram
 Vetten 20 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios.Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen.Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO.Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.
Reactie plaatsen