Home made erwtensoep
Home made erwtensoep

Recept home made erwtensoep

Ingrediënten:

 • 1 ui
 • Zakje soepgroenten
 • 500 gram spliterwten
 • 300 gram krabbetjes
 • 3 liter water
 • 2 biologische bouillonblokjes
 • 10 gram tijm
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

 1. Snijd de ui in stukjes.
 2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kookpan.
 3. Laat alles 3 a 4 uur pruttelen op laag vuur.

Serveertip:

Eventueel een halve rookworst toevoegen bij het opdienen (dus niet meekoken)

Voedingswaarden:

Aantal personen: 5
Calorieën 1993 kcal
Koolhydraten 107 gram
Eiwitten 125 gram
Vetten 114 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.
Reactie plaatsen