Havermout met chia zaden, goji bessen, rozijnen en honing
01 oktober 2013 

Havermout met chia zaden, goji bessen, rozijnen en honing

Recept voor havermout

Ingrediënten:

 • Ongeveer 100 gram havermout
 • Klein handje grote rozijnen ongezwaveld
 • Klein handje goji bessen
 • Klein handje chia zaden
 • Klein scheutje honing
 • 300 ml water

Bereiding:

 1. Leg de chia zaden en goji bessen in een kom en laat deze 10 minuten weken in heet water.
 2. Kook ongeveer 300ml water.
 3. Voeg vervolgens de havermout, rozijnen en honing toe.
 4. Giet het water over de ingrediënten.
 5. Meng het geheel en laat het even afkoelen.
 6. Eetsmakelijk!

Voedingstip:

Als je de zaden en havermout gedurende enkele uren of een nacht laat weken komen de werkzame stoffen aanzienlijk beter tot hun recht.

Wij zeggen altijd:”Zorg voor een goede basis en stap daarna pas over naar superfoods”. Broccoli kan bijvoorbeeld net zo gezond zijn, alleen klinkt iets minder exotisch.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 637 kcal
Koolhydraten 109 gram
Eiwitten 17 gram
Vetten 15 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen