Blauwe bessen muffins

Een gezondere variant van “de normale muffin”.

Het recept voor blauwe bessen muffins

Ingrediënten:

 •  1 banaan
 • 2 eieren
 • 150 milliliter (rauwe) melk
 • 12 gram bakpoeder
 • 140 gram havermout
 • 100 gram blauwe bessen
 • 1 tl kaneel
 • Snufje zeezout
 • Muffinvormpjes

Bereiding:

 1.  Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2.  Prak de banaan fijn en zorg dat de blauwe bessen gewassen zijn.
 3. Meng in een kom alle ingrediënten (havermout, geprakte banaan, bakboeder, eieren, melk, kaneel, blauwe bessen en een snufje zout) totdat het 1 geheel is geworden.
 4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven ongeveer 25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
 5. Laat de muffins afkoelen.

Handige tips:

Prik met een satéprikker in de muffin. Als de satéprikker er schoon uitkomt, betekend het dat ze goed zijn.

Voedingswaarde:

8 personen
Calorieën 1022 kcal
Koolhydraten 138 gram
Eiwitten 39 gram
Vetten 31 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen