Eenvoudige manier om je mango te pellen

Eenvoudige manier om je mango te pellen

Mango is een minder bekend fruitsoort in Nederland. De mango is op bananen na het belangrijkste fruit van de tropen. Mango’s groeien aan bomen die enorme hoogtes aan kunnen nemen. Mango’s zijn lekker om als fruit je nemen, ook schikken zij zich er prima voor om in een smoothie verwerkt te worden.

Voedingswaarde mango:

Voedingsstoffen Middelmatige mango (350 gram)
Kcal 231
Eiwit 2,1
Koolhydraat 50
Vet 0,7

Net zoals alle andere soorten fruit is ook mango super gezond. Aangezien wij in Nederland voornamelijk appels en bananen eten zal een mango een goede variatie zijn. Mango’s bevatten vitamine C, magnesium en tryptofaan, de voorloper van het “gelukshormoon” serotonine.

Tip: Eenvoudige manier om je mango te pellen!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram