Eenvoudige manier om je mango te pellen
Eenvoudige manier om je mango te pellen
16 maart 2015 
in Voeding

Eenvoudige manier om je mango te pellen

Mango is een minder bekend fruitsoort in Nederland. De mango is op bananen na het belangrijkste fruit van de tropen. Mango’s groeien aan bomen die enorme hoogtes aan kunnen nemen. Mango’s zijn lekker om als fruit je nemen, ook schikken zij zich er prima voor om in een smoothie verwerkt te worden.

Voedingswaarde mango:

Voedingsstoffen Middelmatige mango (350 gram)
Kcal 231
Eiwit 2,1
Koolhydraat 50
Vet 0,7

Net zoals alle andere soorten fruit is ook mango super gezond. Aangezien wij in Nederland voornamelijk appels en bananen eten zal een mango een goede variatie zijn. Mango’s bevatten vitamine C, magnesium en tryptofaan, de voorloper van het “gelukshormoon” serotonine.

Tip: Eenvoudige manier om je mango te pellen!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen