Groene smoothie met topping
Groene smoothie met topping
17 augustus 2017 

Groene smoothie met topping

Recept Groene smoothie met topping

Zin in een smoothie? Maak dan deze heerlijke groene smoothie Maak deze heerlijke smoothie in een handomdraai. Deze Groene smoothie heeft een frisse en romige smaak en bevat veel koolhydraten en eiwitten.

Ingrediënten

 • 80 gram bladspinazie
 • 125 gram mango
 • 220 ml amandelmelk
 • 30 gramwhey eiwit vanille
 • 15 gram rauwe amandelen
 • 20 gram dadels
 • 1 theelepel kokossnippers

Bereiding

 1. Snijd de mango en dadels in stukjes en hak de amandelen in grove stukjes.
 2. Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge.
 3. Voeg de spinazie, mango, amandelmelk en whey eiwitten samen en mix het geheel in de blender of met een staafmixer totdat het helemaal glad is.
 4. Doe het in een kom en doe als topping de dadels, amandelen en kokossnippers erover.

Voedingswaarde totaal

395 Kcal
28 gram Koolhydraten
35 gram Eiwitten
14 gram Vetten

Probeer ook eens deze mango smoothie! Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.
Reactie plaatsen