Gezonde salade experiment
Gezonde salade experiment

Met salades kan je ontzettend veel variëren. Soms moet je gewoon wat experimenteren. Zo ontdek je namelijk de lekkerste combinaties. Hierbij weer een heerlijke salade die ook jij makkelijk klaar kan maken.

Recept gezonde salade experiment

Ingrediënten:

 • 80 gram veldsla
 • 10 ml olijfolie extra vierge
 • 85 gram Hüttenkäse
 • 100 gram Senoble kwark
 • 42 gram avocado
 • 8 gram pijnboompitten
 • 20 gram volkoren croutons

Bereiding:

 1. Was de sla in een slacentrifuge en doe het in een kom.
 2. Rooster de pijnboompitten in de pan op laag vuur totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.
 3. Snijd de avocado in stukjes.
 4. Doe de avocado, Hüttenkäse, kwark, pijnboompitten en croutons in de kom bij de sla en schenk als laatst de olijfolie erover.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 1
Calorieën 439 kcal
Koolhydraten 17 gram
Eiwitten 23 gram
Vetten 29 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios.Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen.Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO.Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.
Reactie plaatsen