Zelf gemaakte Nutella op een GEZONDE manier! Deze Nutella heb je o.a. nodig voor de bodem van de gezonde Oreo Nutella kwarktaart.
Gezonde Nutella recept
Ingrediënten voor ± 430 gr Nutella
175 g hazelnoten zonder vel
- 60 g cacaopoeder
- 125 ml amandelmelk
- 100 ml ahornsiroop
- snufje zout
Bereiding
- Rooster de hazelnoten op 180°c in ongeveer 10 minuten goud bruin.
- Maal de hazelnoten tot een pasta in een foodprocessor.
- Doe de overige ingrediënten erbij en meng totdat er een gladde massa ontstaat die eruit ziet als Nutella.
- Vind je de pasta te droog, doe er dan een beetje amandelmelk bij. Wil je de pasta iets zoeter doe er dan een beetje ahornsiroop bij.
- Bewaar de pasta afgesloten in de koelkast.
Voedingswaarden
Per 100 gram homemade Nutella
Vetten 28,24 gram
Koolhydraten 32,55 gram
Eiwitten 8,46 gram
Kcal 389 calorieën
Per 100 gram originele Nutella
Vetten 31,6 gram
Koolhydraten 57,3 gram
Eiwitten 6 gram
Kcal 544 gram