Caprese eieren uit de oven
19 maart 2017 

Caprese eieren uit de oven

Recept Caprese eieren uit de oven 

Wij hebben voor deze zondag een heerlijk gerecht voor je samengesteld.  Je kunt dit gerecht ideaal gebruik voor ontbijt of lunch. Bovendien is het gerecht eenvoudig en snel te bereiden. Je maakt het recept als volgt:

Ingrediënten

 • 2 eieren (M)
 • 2 cherrytomaatjes
 • 65 gram mozzarella
 • Takje verse basilicum
 • Peper en zout naar smaak
 • 2 theelepels kokosolie

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Vet het ovenschaaltje in met wat kokosolie.
 • Breek de eieren in het ovenschaaltje en breng ze op smaak met zout en peper.
 • Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de eieren.
 • Snijd de mozzarella in stukjes en leg dit op de eieren.
 • Bak de eitjes ongeveer 10-12 minuten gaar in de oven.
 • Doe er tot slot nog wat verse basilicum overheen.

Voedingswaarden totaal

Calorieën 443 kcal
Koolhydraten 6 gram
Eiwitten 29 gram
Vetten 34 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen