Alarmfase rood
Alarmfase rood

Deze smoothie is perfect voor momenten waarop je niet goed kunt nadenken of moet concentreren. Bieten, wortels en spinazie bevatten foliumzuur, dat de hersens gezond helpt te houden. Dit heerlijke drankje zal je smaakpapillen doen tintelen.

Recept alarmfase rood

 Ingrediënten:

  • 200 gram bieten
  • 1 wortel
  • 1 grote sinaasappel
  • 50 gram bladspinazie

Bereiding:

  1.  Snijd de bieten met een scherp mes in stukjes. Hak de wortel grof. Snijd de schil van de sinaasappel en snij de vrucht in grove stukjes.
  2. Doe de sinaasappel, biet en wortel om en om in de blender/sapcentrifuge en voeg de spinazie toe.
  3. Giet het sap in de glazen.

Handige tips:

Gebruik alleen ongekookte, stevige bieten en geen gekookte. Gebruik zeker geen gekookte bieten uit een potje. Bietensap hoort mooi rood te zijn en zoet, vooral in combinatie met wortel en sinaasappelsap.

Voedingswaarden:

Aantal personen: 3
Calorieën 488 kcal
Koolhydraten 35 gram
Eiwitten 12,5 gram
Vetten 2,5 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen