17 variaties met optrekken

17 Variaties met optrekken

17 Variaties met optrekken

In dit artikel gaan wij jou 17 variaties laten zien van optrekken. Optrekken is een goede oefening voor je rug, maar heeft ook nog andere voordelen:

 • Goede oefening voor het versterken van je hele bovenlichaam
 • Stimuleert de aanmaak van groeihormoon
 • Helpt bij het ontwikkelen van een brede rug (V-vorm)
 • Je kan de oefening zelf zwaarder of lichter maken
 • Kan ook thuis of buiten gedaan worden

De variaties zijn als volgt:

 • ½ pull ups
 • Angeld pull ups
 • Over under pull ups
 • Commando pull ups
 • Spiderman pull ups
 • Switch grip pull ups
 • Headbanger pull ups
 • Plyo pull ups
 • Assisted one arm pull ups
 • Around the clock pull ups
 • Chin up pull ups
 • Weighted pull ups
 • Elastiek pull ups
 • Excentrisch pull ups
 • One arm pull ups


Wij wensen je veel succes met het uitvoeren van één of meerdere van de optrek variaties!

 

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram