17 Variaties met optrekken
17 Variaties met optrekken

17 Variaties met optrekken

In dit artikel gaan wij jou 17 variaties laten zien van optrekken. Optrekken is een goede oefening voor je rug, maar heeft ook nog andere voordelen:

 • Goede oefening voor het versterken van je hele bovenlichaam
 • Stimuleert de aanmaak van groeihormoon
 • Helpt bij het ontwikkelen van een brede rug (V-vorm)
 • Je kan de oefening zelf zwaarder of lichter maken
 • Kan ook thuis of buiten gedaan worden

De variaties zijn als volgt:

 • ½ pull ups
 • Angeld pull ups
 • Over under pull ups
 • Commando pull ups
 • Spiderman pull ups
 • Switch grip pull ups
 • Headbanger pull ups
 • Plyo pull ups
 • Assisted one arm pull ups
 • Around the clock pull ups
 • Chin up pull ups
 • Weighted pull ups
 • Elastiek pull ups
 • Excentrisch pull ups
 • One arm pull ups

Wij wensen je veel succes met het uitvoeren van één of meerdere van de optrek variaties!

 

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen