Zoete aardappelfriet uit de oven!
Zoete aardappelfriet uit de oven!
08 september 2014 

Zoete aardappelfriet uit de oven!

Dit zoete aardappelfriet uit de oven is een heerlijk gerecht als tussendoortje of bijvoorbeeld bij een film.

Recept zoete aardappelfriet uit de oven

Ingrediënten:

 • een grote zoete aardappel (500 gram)
 • 2 teentjes knoflook
 • 25 gram kokosolie
 • 4 gram tijm
 • 2 gram rozemarijn
 • (zee) zout

 Bereiding:

 1. Allereerst schil de zoete aardappel (hoeft niet, maar dan goed schoonmaken)
 2. Snijd er frietjes van.. Deze frietjes laat je even een uurtje in een bak water staan..( worden ze krokanter)
 3. Vervolgens gaan ze allemaal op de bakplaat.
 4. De knoflook, kruiden en zout gaan eroverheen, en je sprenkelt een klein beetje kokosolie over de frietjes..
 5. Vervolgens gaan deze ongeveer 40 minuten (ik heb een combimagnetron) op 180 graden in de oven..
 6. Kijk regelmatig even hoe het gaat, en schep ze af en toe even door!
 7. Eetsmakelijk!

 Voedingswaarden:

Aantal personen: 2-4
Calorieën 707 kcal
Koolhydraten 111 gram
Eiwitten 27 gram
Vetten 7 gram

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen