Recept zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet uit de oven!

Dit zoete aardappelfriet uit de oven is een heerlijk gerecht als tussendoortje of bijvoorbeeld bij een film.

Recept zoete aardappelfriet uit de oven

Ingrediënten:

 • een grote zoete aardappel (500 gram)
 • 2 teentjes knoflook
 • 25 gram kokosolie
 • 4 gram tijm
 • 2 gram rozemarijn
 • (zee) zout

 Bereiding:

 1. Allereerst schil de zoete aardappel (hoeft niet, maar dan goed schoonmaken)
 2. Snijd er frietjes van.. Deze frietjes laat je even een uurtje in een bak water staan..( worden ze krokanter)
 3. Vervolgens gaan ze allemaal op de bakplaat.
 4. De knoflook, kruiden en zout gaan eroverheen, en je sprenkelt een klein beetje kokosolie over de frietjes..
 5. Vervolgens gaan deze ongeveer 40 minuten (ik heb een combimagnetron) op 180 graden in de oven..
 6. Kijk regelmatig even hoe het gaat, en schep ze af en toe even door!
 7. Eetsmakelijk!

 Voedingswaarden:

Aantal personen: 2-4
Calorieën 707 kcal
Koolhydraten 111 gram
Eiwitten 27 gram
Vetten 7 gram

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram