Ingrediënten (8 personen)
– 300 gram zoete aardappel
– 10 eetlepels agavesiroop
– 1 gesloten handje pecannoten
– 1 gesloten handje walnoten
– 125 gram speltmeel
– 125 gram amandelmeel
– 2 eieren (L)
– 125 ml amandelmelk
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel vanillepoeder (1 vanillestokje)
– 8 eetlepels olijfolie extra vierge
– 1 gram zout
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 200 graden
2) Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes en kook in een pannetje met water in 8 minuten gaar.
3) Doe de amandelmelk met de olijfolie in een kom en meng door elkaar.
4) Voeg vervolgens de bakpoeder en vanillepoeder toe, gevolgd door de agavesiroop, het meel en zout en meng door elkaar met een staafmixer of garde.
5) Meng ook de eieren erdoor.
6) Prak de zoete aardappel fijn.
7) Hak de noten in grove stukken
8) Meng de aardappels en noten door het beslag.
9) Zet de papieren cup cake vormpjes in de muffinvorm
10) Giet het beslag over de muffinvormpjes.
11) Bak de muffins ongeveer in 30 minuten goudbruin en gaar.
12) Steek een houten prikker in een muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
13) Laat tot slot de muffins afkoelen.
Calorie en nutriënten inname
Calorieën 3201 kcal
Koolhydraten 249 gram
Eiwitten 74 gram
Vetten 211 gram
Per persoon
400 kcal
31 gram koolhydraten
9,25 gram eiwitten
26,3 gram vetten