Koude maaltijden voor op werk
01 oktober 2015 

Koude maaltijden voor op werk

Koude maaltijden voor op werk of school vinden mensen vaak niet prettig. Wat mensen vaak tegenhoudt is dat ze het eten niet kunnen opwarmen of niet koud kunnen bewaren, maar je wilt wel een gezonde maaltijd meenemen. Wat te doen?

Allereerst is het geen probleem als je je eten een paar uur buiten de koelkast houdt. Je kan dus prima in een tupperware bakje je eten in de ochtend uit de koelkast halen en een paar uur later tijdens de lunch opeten.

Wij snappen dat een rijstgerecht koud opeten een behoorlijke drempel kan zijn. Zelf hebben wij hier totaal geen moeite mee, maar je moet natuurlijk vooral niet iets doen wat jij op langere termijn toch niet gaat volhouden. Ga dus niet tegen heug en meug je koude gerecht weg eten, omdat je geen andere opties weet te bedenken.Kwarkbrood

Daarnaast zijn er genoeg recepten die je heerlijk koud kan opeten. Geen magnetron of gaspitje voor nodig dus. Denk aan de volgende recepten:

  1. Kwarkbrood –> Klik hier voor het recept.
  1. Libanees plat brood met vulling –> Klik hier voor het recept.
  1. Salade geitenkaas perzik –> Klik hier voor het recept.
  1. Salade appel tonijn –> Klik hier voor het recept.

Natuurlijk zijn dit lang niet alle recepten die je makkelijk mee kan nemen naar je werk of school, maar het geeft je wel een indruk dat er genoeg variatie is qua maaltijden die je niet per se hoeft op te warmen.

Het vraagt inderdaad wel even wat voorbereidingswerk, maar dan heb je wel wat. En het is maar net waar jij je prioriteit legt. Sta jij 15 minuten eerder op in de ochtend om dit klaar te maken? Of ga jij 15 minuten ’s avonds minder lang op de bank voor de tv zitten om vervolgens je lunch klaar te maken voor de volgende dag? Aan jou de keuze natuurlijk.

Wat betreft het koel houden van je maaltijden; Je kan er altijd voor kiezen om een koeltas te kopen en daar je bakjes met eten in te bewaren.

Gezonde snacks voor naar werk

Je kan natuurlijk ook makkelijk wat snacks meenemen naar werk of school. Welke dat zijn, kan je hier bekijken:

Wat neem jij altijd mee naar je werk of school? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen