Salade tonijn

Salade appel tonijn

Deze salade appel tonijn is letterlijk binnen 10 minuten in elkaar gezet. Tegenwoordig heb je keuze genoeg in de supermarkt en dat geldt ook voor gezonde voedingsmiddelen. Zo kan je ook honderden combinaties maken met salades, maar je moet maar net weten welke lekker zijn. Soms moet je gewoon wat door elkaar mixen en experimenteren met voedingsmiddelen om tot een goede combinatie te komen.

Dit is in ieder geval een salade die ik in 10 minuten in elkaar heb gezet. Ideaal dus om de dag van tevoren klaar te maken (of in de ochtend) en mee te nemen naar je werk of studie. Geen excuses dus dat het teveel tijd kost. Geniet ervan!

Recept appel tonijn

Ingrediënten

 • 80 gram spinazie
 • 25 gram rauwe noten
 • 60 gram appel
 • 110 gram tonijn (uit blik op waterbasis)
 • 75 gram Hüttenkäse
 • 125 gram champignons
 • 5 gram kokosolie
 • 100 gram trostomaat

Bereiding

 1. Spoel de spinazie schoon onder de kraan en was het in een sla centrifuge.
 2. Snijd de champignons, appel en tomaten in stukjes.
 3. Zet een pan op het vuur en doe de kokosolie erin. Wok de champignons voor een paar minuten.
 4. Doe de spinazie in een kom en doe alle ingrediënten over de spinazie.

Voedingswaarden

Aantal personen: 1
Calorieën: 492 kcal
Koolhydraten 17 gram
Eiwitten 48 gram
Vetten 23 gram

Hebben jullie nog salades die je wilt delen met anderen? Laat je recept dan hieronder achter bij de reacties!

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram