Salade geitenkaas perzik
Salade geitenkaas perzik
11 september 2015 

Salade geitenkaas perzik

De salade geitenkaas perzik kan een salade voor jou zijn, als je van geitenkaas houdt ten minste. Normaal is de combinatie geitenkaas met honing erg lekker (vinden wij in ieder geval), maar dit keer is de honing weg gelaten en is de perzik toegevoegd. Ook zoet, dus uitstekend te combineren met geitenkaas!

Recept geitenkaas perzik

Ingrediënten

  • 75 gram gemengde sla
  • 90 gram geitenkaas
  • 70 gram avocado
  • 150 gram perzik m schil
  • 90 gram tros tomaten
  • 20 gram croutons (bereid met knoflook en olijfolie)

Bereiding

  1. Was de sla in een sla centrifuge en doe het op een bord, in een kom of in een tupperware bakje om mee te nemen naar je werk/studie/school.
  2. Snijd de tomaat, geitenkaas en avocado in stukjes.
  3. Was de perzik onder de kraan en snijd ook de perzik in stukjes.
  4. Doe vervolgens alle ingrediënten inclusief de croutons over de sla.

Voedingswaarden

Aantal personen: 1
Calorieën: 550 kcal
Koolhydraten 33 gram
Eiwitten 20 gram
Vetten 35 gram

De calorieën wat verlagen om het beter in jouw voedingsplan te laten passen? Neem dan iets minder avocado en geitenkaas. Vetten bevatten namelijk per gram 9 kcal. Het kan dus al snel oplopen als je veel vetten toevoegt aan je maaltijd.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen