Sterkere beenspieren swissball

Swiss ball workout voor het onderlichaam

In een voorgaande TLV TV aflevering hebben we een training laten zien voor het bovenlichaam met de Swiss ball. Nu is het tijd voor het onderlichaam. We behandelen vijf oefeningen waar je zowel de quadriceps, hamstrings als billen mee traint.

Video: Swiss ball workout voor het onderlichaam

De oefeningen zijn als volgt:

  1. Bulgarian Split Squat
  2. Hamstring Curl
  3. One leg hamstring curl
  4. Hip Thruster
  5. Overhead Squat

Je voert deze oefeningen achter elkaar uit en daarbij houd je tussen iedere serie 45 seconden rust. Bepaal afhankelijk van je doelstelling en niveau het aantal series en herhalingen.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram