Kettlebell human flag
Kettlebell human flag

Ben jij als gevorderde sporter al een tijdje op zoek naar iets nieuws en heb jij weer wat uitdaging nodig? Dan is de core oefening van vandaag wel wat voor jou, namelijk de kettlebell human flag! Wat je nodig hebt zijn twee redelijk zware kettlebells van hetzelfde gewicht.

Hoe werkt de Kettlebell Human Flag?

Je gaat op je rug liggen op de grond, waarbij je de twee kettlebells boven je uitstrekt. Vervolgens laat je de KB’s wat naar achteren vallen en tegelijk komen je benen, heup en onderrug van de grond. Laat je benen weer zakken, waarbij je het lichaam als een plank houdt en de KB’s nog wat naar achteren laat vallen om zo je balans te zoeken. Span alle spieren van de core aan gedurende de hele beweging.

Het is helemaal afhankelijk van je niveau hoeveel herhalingen je pakt. Wij combineren deze oefening vaak nog met een andere oefening. 8 hh per serie is uitdagend genoeg.

Video: Kettlebell Human Flag

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen