De kettlebell human flag

Kettlebell human flag

Ben jij als gevorderde sporter al een tijdje op zoek naar iets nieuws en heb jij weer wat uitdaging nodig? Dan is de core oefening van vandaag wel wat voor jou, namelijk de kettlebell human flag! Wat je nodig hebt zijn twee redelijk zware kettlebells van hetzelfde gewicht.

Hoe werkt de Kettlebell Human Flag?

Je gaat op je rug liggen op de grond, waarbij je de twee kettlebells boven je uitstrekt. Vervolgens laat je de KB’s wat naar achteren vallen en tegelijk komen je benen, heup en onderrug van de grond. Laat je benen weer zakken, waarbij je het lichaam als een plank houdt en de KB’s nog wat naar achteren laat vallen om zo je balans te zoeken. Span alle spieren van de core aan gedurende de hele beweging.

Het is helemaal afhankelijk van je niveau hoeveel herhalingen je pakt. Wij combineren deze oefening vaak nog met een andere oefening. 8 hh per serie is uitdagend genoeg.

Video: Kettlebell Human Flag

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram