Dubbele wentelteefjes met kaneel en appel
17 juli 2017 

Dubbele wentelteefjes met kaneel en appel

Recept dubbele wentelteefjes met kaneel en appel

Wentelteefjes, ook wel verloren of gewonnen brood genoemd, is een recept die stamt van vroeger. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom wat het een gewoonte om oud brood, weer lekker te maken door middel van dit recept. Tegenwoordig wordt het niet meer om deze reden gemaakt, maar wordt het beschouwt als een lekkernij, en dat is het zeker!

Ingrediënten

  • 2 sneden volkoren brood
  • 1 ei (M)
  • ½ theelepel suiker
  • 40 gram appel
  • 1 eetlepel citroensap vers
  • 12,5 ml melk
  • ½ theelepel kaneel
  • 5 gram roomboter

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van de boterhammen er af.
  2. Snijd de appel in dunnen plakjes met een kaasschaaf.
  3. Besprenkel de stukjes appel met het sap van de citroen, kaneel en suiker. Zorg dat alle stukjes zijn bedekt.
  4. Verdeel de stukjes appel over een snee brood en leg de tweede snee erop.
  5. Meng in een diep bord het ei met de melk en mix goed door elkaar met een garde.
  6. Leg de sneden brood in het eimengsel en zorg ervoor dat beide kanten goed al het vocht opnemen. Het brood moet zich helemaal volzuigen met het eimengsel. Let op dat de stukjes appel er niet tussenuit vallen.
  7. Zet een pan op het vuur en verhit de roomboter erin.
  8. Bak de doorweekte sneden brood aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren.

Voedingswaarden totaal

Calorieën 344 kcal
Koolhydraten 38 gram
Eiwitten 16 gram
Vetten 12 gram

Wil je andere wentelteefjes variaties proberen? Probeer dan eens deze wentelteefjes met kaneel en fruit. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen