Recept dubbele wentelteefjes

Dubbele wentelteefjes met kaneel en appel

Recept dubbele wentelteefjes met kaneel en appel

Wentelteefjes, ook wel verloren of gewonnen brood genoemd, is een recept die stamt van vroeger. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom wat het een gewoonte om oud brood, weer lekker te maken door middel van dit recept. Tegenwoordig wordt het niet meer om deze reden gemaakt, maar wordt het beschouwt als een lekkernij, en dat is het zeker!

Ingrediënten

 • 2 sneden volkoren brood
 • 1 ei (M)
 • ½ theelepel suiker
 • 40 gram appel
 • 1 eetlepel citroensap vers
 • 12,5 ml melk
 • ½ theelepel kaneel
 • 5 gram roomboter

Bereiding

 1. Snijd de korstjes van de boterhammen er af.
 2. Snijd de appel in dunnen plakjes met een kaasschaaf.
 3. Besprenkel de stukjes appel met het sap van de citroen, kaneel en suiker. Zorg dat alle stukjes zijn bedekt.
 4. Verdeel de stukjes appel over een snee brood en leg de tweede snee erop.
 5. Meng in een diep bord het ei met de melk en mix goed door elkaar met een garde.
 6. Leg de sneden brood in het eimengsel en zorg ervoor dat beide kanten goed al het vocht opnemen. Het brood moet zich helemaal volzuigen met het eimengsel. Let op dat de stukjes appel er niet tussenuit vallen.
 7. Zet een pan op het vuur en verhit de roomboter erin.
 8. Bak de doorweekte sneden brood aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren.

Voedingswaarden totaal

Calorieën 344 kcal
Koolhydraten 38 gram
Eiwitten 16 gram
Vetten 12 gram

Wil je andere wentelteefjes variaties proberen? Probeer dan eens deze wentelteefjes met kaneel en fruit. Het recept vind je hier.

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram