Bram Crans wedstrijdvoorbereiding

Wedstrijdvoorbereiding Bram Crans deel 2

Drie dagen voor de wedstrijd dag van Bram

Aan het begin van deze week hebben we een dag in onze keuken laten zien, in voorbereiding op het Internationale judo toernooi in Londen. Wij vinden het leuk om nog de laatste paar dagen naar de wedstrijddag toe te delen met jullie. 

Woensdag 7 mei 2014 

Het is drie dagen voor de wedstrijd dag. Gewicht vanochtend: 74,1 ! Gister een drukke dag gehad met werk en nog een aantal dingen moeten regelen m.b.t. de judo pakken die tegenwoordig aan allerlei eisen moeten voldoen.

Vandaag was een lekker kantoor dagje, waar ik ook echt naar uit keek. Vanaf vandaag begint echt het herstellen naar zaterdag toe. Vanavond staat er nog een kernploegtraining (Nederlandse training) op het programma in Nieuwegein. Hier zal ik kort nog wat oefen partijtjes doen (randori’s), waarbij ik mijzelf in moet houden. Alle energie moet nu gespaard blijven. Ik moet nu gretig blijven/worden. Ik zal wat tempo versnellingen inzetten tijdens de randori’s, maar meer dan dat zal het niet worden. Er moet geen vermoeidheid meer opspelen.

Minder beweging minder calorieën

Doordat ik vandaag al wat minder beweeg (vanwege de kantoor dag), zal ik nog meer mijn calorieën moeten verlagen. Verder is vandaag mijn eerste dag dat ik echt laag in mijn koolhydraten ga zitten. Zoals al uitgelegd in mijn vorige blogpost (geplaatst op maandag 5 mei), verlies ik zo nog 1 kilo vocht zodra je de koolhydraten flink verlaagd.

Mijn voeding van vandaag bestond uit:

Ontbijt:

 • 300 gram Griekse yoghurt 0%
 • 20 gram whey eiwitten (vanille)
 • 25 gram ongebrande en ongezouten noten

Tussendoor:

 • 200 gram wortels

Lunch:

 • 175 gram kipfilet
 • 5 gram kokosolie
 • 125 gram bleekselderij
 • 25 gram bosui
 • 125 gram broccoli (gekookt)

Tussendoor:

 • 200 gram Griekse yoghurt 0%

Avondmaal:

 • 240 gram kipfilet
 • 7 gram kokosolie
 • 125 gram prei
 • 100 gram zoete punt paprika
 • 150 gram courgette
 • 40 gram broccoli (gekookt)
 • 1 teentje knoflook

Voor en tijdens de training:

 • 20 gram BCAA’s

Na de training

 • 30 gram whey eiwitten
 • 100 gram tomaten

Voedingswaarde in totaal:
1409 kcal
60 gram koolhydraten
208 gram eiwitten
35 gram vetten

Vandaag kan ik nog genoeg drinken. Mijn vochtinname was vandaag groene thee en water (en in de ochtend een halve uitgeperste citroen met lauw water). Morgen wordt mijn vochtinname wel verlaagd (wel nog voldoende voor een dag).

De judo training ging overigens niet erg lekker, hierdoor ben ik eerder gestopt als gepland. Morgen vertrek ik al richting Londen. Wij rijden met de auto naar Calais en pakken daar de boot naar Dover. Vanaf hier is het nog 1,5 uur met de auto naar het hotel.

Ik kwam vanavond om 22:00 uur thuis van de training. Omdat ik vandaag nog moest werken, heb ik nog wat eten klaar gemaakt voor de reis van morgen. Ik maak graag eiwitpannenkoeken die ik na mijn weging en tijdens mijn wedstrijd dag kan eten. Na de bereiding was het tijd om naar bed te gaan. Het was 23:00 uur en 08:15 uur ging de wekker. De week voor de wedstrijd wordt er minimaal 9 uur geslapen per nacht.

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram