Recept voor volkoren spaghetti

Volkoren spaghetti met gebakken ricotta

Recept volkoren spaghetti met gebakken ricotta

Heb jij wel eens volkoren spaghetti met gebakken ricotta gegeten? Zo niet, dan raden wij jou aan om dit onderstaande recept eens te proberen! Ricotta is een zachte Italiaanse kaas die gemaakt wordt van koeien- of schapenmelk. Het heeft een frisse en milde smaak. Daarnaast heeft deze kaassoort een laag vetgehalte. Door de ricotta te bakken en te combineren met de volkoren pasta en frisse cherrytomaatjes, ontstaat er een geweldige combinatie die geweldig zal smaken!

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 theelepels kokosolie
  • ½ bosje verse tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • 50 stuks cherry tomaatjes
  • 250 gram ricotta
  • 360 gram volkoren spaghetti
  • 30 gram rucola
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosolie en doe in een schaaltje.
  3. Houd de verse tijm 3 seconden onder de hete kraan en ris de blaadjes bij de kokosolie.
  4. Snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes en doe het in bij de tijm en kokosolie.
  5. Rasp de citroenschil erboven, voeg een snufje zout en peper toe en roer goed door elkaar.
  6. Leg de tomaatjes in een ovenschaal.
  7. Bestrijk de ricotta met de gekruide olie en leg hem in het midden van de ovenschaal. Strijk de rest van de olie over de tomaatjes.
  8. Giet een scheutje water in de ovenschaal en zet het geheel voor 45 minuten in de oven.
  9. Kook na 35 minuten de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking.
  10. Haal de ricotta en de tomaatjes uit de ovenschaal.
  11. Giet de spaghetti af en leg het in de ovenschaal.
  12. Knijp wat citroensap uit over de spaghetti en maak het af met wat zout en peper naar smaak. Roer dit geheel goed door elkaar.
  13. Was de rucola onder de kraan en in een sla centrifuge.
  14. Scheur de ricotta erover en garneer met de rucola. Meng alles weer goed door elkaar en maak het geheel af met wat balsamico

Voedingswaarden

  • 2019 kcal
  • 274 gram koolhydraten
  • 76 gram eiwitten
  • 73 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze volkoren penne met asperges. Klik hier voor het recept!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram