Volkoren penne met asperges
02 november 2016 

Volkoren penne met asperges

Recept volkoren penne met asperges

Volkoren penne met asperges, een heerlijke vegetarische pasta gevuld met venkel, asperges, geitenkaas en rode pesto. De pasta is eenvoudig klaar te maken maar daardoor smaakt het er zeker niet minder om! Daarnaast zijn er maar weinig andere groenten die zoveel vitamines en mineralen bevatten als de asperge. Ook venkel is een groente die vol zit met vitaminen en vezels. Al met al een gerecht dat zeker het proberen waard is!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram groene asperges
  • 1 venkel
  • 1 ui (groot)
  • 200 gram volkoren penne
  • 80 gram rode pesto
  • 40 gram geitenkaas jong belegen 50+
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden
  2. Snijd de venkel in parten en de ui in ringen.
  3. Was de asperges en snijd de uiteinden eraf.
  4. Leg alle groenten in een braadslee of in een ovenschaal en besprenkel het met olijfolie, zout en peper.
  5. Rooster de groenten +/- 25 minuten gaar. Schep de groenten regelmatig om.
  6. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  7. Rasp ondertussen de geitenkaas.
  8. Giet de pasta af en meng de pasta met de pesto en de helft van de geitenkaas.
  9. Maak het gerecht af door de geroosterde groenten op de pasta te leggen en bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas.

Voedingswaarden

  • 1328 kcal
  • 152 gram koolhydraten
  • 45 gram eiwitten
  • 54 gram vetten

Nog zo’n heerlijke pasta proberen? Klik dan hier voor het gerecht van pasta met scampi’s!

Over de schrijver
Reactie plaatsen