Pasta met scampi’s

Pasta met scampi’s, een smaakvolle Italiaanse pasta vol met grote garnalen. De combinatie van spaghetti, verse scampi’s en rucola is echt verrukkelijk. Het gerecht heeft een korte bereidingstijd en je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om het klaar te maken. Om het af te maken kan je wat Parmezaanse kaas over het geheel strooien.

Tip: Snijd wat cherry tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan het gerecht!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram volkoren spelt spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • Peper en zout
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram (verse) scampi’s
  • 8 theelepels kokosolie
  • 50 gram rucola

Bereiding

  1. Snijd de knoflook en rode peper fijn.
  2. Meng de kokosolie en fijngesneden knoflook en rode peper in een kom.
  3. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en marineer de garnalen in de kom.
  4. Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  5. Was de rucola onder de kraan en in een sla centrifuge.
  6. Giet de spaghetti af en meng de rucola met de pasta, garnalen en marinade.
  7. Maak het geheel met wat geraspte Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.

Voedingswaarden

  • 1311 kcal
  • 149 gram koolhydraten
  • 63 gram eiwitten
  • 55 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze tagliatelle met sugarsnaps, sperziebonen en tuinbonen. Klik hier voor het recept!

Over de schrijver
Reactie plaatsen