Blik openen zonder blikopener

Waarom is tonijn gezond?

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal oceaanvissen. Er zijn meer dan 40 soorten tonijn bekend. Tonijn is een atletisch gebouwde vis waardoor hij een topsnelheid van maar liefst 75 km per uur kan halen. In tegenstelling tot veel andere magere vissoorten heeft tonijn geen wit vlees maar rood. Dit komt door de rode spieren van de tonijn. Hierdoor heeft de tonijn een lang uithoudingsvermogen. Sommige tonijnsoorten hebben een hogere temperatuur in de kern. Een voorbeeld hiervan is blauwvintonijn. Dit acht zij in staat om in koudere wateren te leven.

Voedingswaarde tonijn in blik op water:

Voedingsstoffen Per 100 gram
Kcal 114
Eiwit 25,9
Koolhydraat 0
Vet 1,1

Voedingswaarde tonijn in blik op olie:

Voedingsstoffen Per 100 gram
Kcal 207
Eiwit 26
Koolhydraat 0
Vet 11

Zoals je ziet bevat tonijn in blik op oliebasis bijna 100 kcal meer. Als jij wilt afvallen dan kan jij dus beter tonijn op waterbasis kiezen. Het beste is om helemaal niet voor tonijn te kiezen maar voor een andere vis. Tonijn is overbevist en wordt met het uitsterven bedreigd. Daarnaast behoort tonijn tot de vissoorten die het minste omega-3-visvetzuren. Aangezien wij als Nederlanders al te weinig vis eten kunnen wij beter een andere vissoort kiezen dan tonijn. Vette vissoorten bevatten meer omega-3-visvetzuren dan magere vissoorten. Ondanks deze punten is tonijn evengoed gezond. Je kan beter tonijn eten dan helemaal geen vis, want tonijn bevat wel gewoon d visvetzuren. Een bijkomend voordeel is dat tonijn weinig kcal bevat.

Voedingstip

How to: Blik openen zonder blikopener

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram