Tonijn salade

Recept tonijn salade

Een heerlijk frisse tonijn salade als ontbijt, lunch of avondeten. Deze rijkgevulde salade kan je op elk moment van de dag eten en is ideaal om klaar te maken als je weinig tijd hebt. Ook is dit gerecht gemakkelijk mee te nemen naar werk of school. Deze tonijn salade bevat veel eiwitten en gezonde vetten en zorgt ervoor dat je de nodige voedingswaarden binnen krijgt. Met de laatste zomerdagen voor de boeg is dit gerecht zeer geschikt om klaar te maken. Houd je niet zo van tonijn? Of ben je een echte vleeseter? Vervang dan de 100 gram tonijn uit het gerecht voor 100 gram kip. Beide zijn ongeveer gelijk in totaal aantal eiwitten en calorieën.

Ingrediënten

  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 gram tonijn uit blik (op waterbasis)
  • 50 gram hüttenkäse
  • 2 ½ eetlepel roeryoghurt
  • 1/3 courgette
  • 1 theelepel kokosolie
  • 5 stukscherrytomaat
  • 25 gram rauwe noten mix

Bereiding

  1. Was de sla onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het in een kom.
  2. Laat de tonijn uitlekken en voeg het toe bij de sla.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en gril de courgette totdat ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
  4. Halveer ondertussen de tomaatjes.
  5. Voeg tot slot de courgette, tomaat, hüttenkäse en roeryoghurt toe.

Voedingswaarde totaal

  • 441 kcal calorieën
  • 15 gram koolhydraten
  • 43 gram eiwitten
  • 23 gram vetten

Ben jij een echte salade liefhebber? Dan raden wij jou deze heerlijke linzensalade aan!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen