Rijstwafels
Rijstwafels

Recept rijstwafels

Rijstwafels, wie kent ze niet? Zoals de naam al aangeeft zijn deze lekkernijen gemaakt van gepofte rijst. Dit wordt vervolgens platgedrukt in de vorm van een wafel. Het is een makkelijk en snel klaar te maken gerecht, geschikt als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Laag in calorieën maar bevat toch de nodige voedingsstoffen. In dit gerecht worden ze klaargemaakt met ei en kalkoenfilet maar ze zijn ook heerlijk met wat pindakaas erop. De voedingswaarden veranderen dan wel!

Tip:Houd je niet zo van kalkoenfilet? Gebruik dan kipfilet of een klein plakje kaas!

Ingrediënten

  • 2 rijstwafels
  • 4 plakjes kalkoenfilet
  • 10 gram veldsla
  • 1 ei (M)

Bereiding

  1. Kook het ei circa 6 minuten.
  2. Beleg de plakjes kalkoenfilet op de wafels.
  3. Was de sla onder de kraan en in een sla centrifuge
  4. Snijd het ei in plakjes en verdeel het samen met de sla over de kalkoenfilet.

Voedingswaarden

  • 215 kcal
  • 13 gram koolhydraten
  • 24 gram eiwitten
  • 7 gram vetten

Nog zo een heerlijk én makkelijk klaar te maken gerecht? Kijk dan hier voor het recept van een broodje zalm met roomkaas

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen