Rijstwafels

Recept rijstwafels

Rijstwafels, wie kent ze niet? Zoals de naam al aangeeft zijn deze lekkernijen gemaakt van gepofte rijst. Dit wordt vervolgens platgedrukt in de vorm van een wafel. Het is een makkelijk en snel klaar te maken gerecht, geschikt als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Laag in calorieën maar bevat toch de nodige voedingsstoffen. In dit gerecht worden ze klaargemaakt met ei en kalkoenfilet maar ze zijn ook heerlijk met wat pindakaas erop. De voedingswaarden veranderen dan wel!

Tip:Houd je niet zo van kalkoenfilet? Gebruik dan kipfilet of een klein plakje kaas!

Ingrediënten

  • 2 rijstwafels
  • 4 plakjes kalkoenfilet
  • 10 gram veldsla
  • 1 ei (M)

Bereiding

  1. Kook het ei circa 6 minuten.
  2. Beleg de plakjes kalkoenfilet op de wafels.
  3. Was de sla onder de kraan en in een sla centrifuge
  4. Snijd het ei in plakjes en verdeel het samen met de sla over de kalkoenfilet.

Voedingswaarden

  • 215 kcal
  • 13 gram koolhydraten
  • 24 gram eiwitten
  • 7 gram vetten

Nog zo een heerlijk én makkelijk klaar te maken gerecht? Kijk dan hier voor het recept van een broodje zalm met roomkaas

Over de schrijver
Reactie plaatsen