recept quinoa appel en kaneel

Quinoa appel en kaneel

Recept Quinoa Appel en Kaneel

Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht? Probeer dan Quinoa Appel en Kaneel. De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Het recept is laag in calorieën en rijk koolhydraten.

Ingrediënten

 • 75 gram quinoa (gekookt)
 • 100 ml amandelmelk
 • 60 gram appel
 • 1 gram kaneel
 • 1 eetlepel chia zaad
 • 2 theelepels kokosolie
 • 1 vijg

Bereiding

 • Kook de quinoa volgens de verpakking in het water en de amandelmelk
 • Was ondertussen de appel en snijd in stukjes. Snijd ook de vijgen in stukjes.
 • Doe na 5 minuten de appel, chia zaden, kaneel, vijgen en kokosolie in de pan.
 • Roer alles goed door elkaar en dek de pan af met een deksel en laat zachtjes verder koken.
 • Na 5 minuten kan je het geheel opdienen in een schaaltje.

Calorie en nutriënten inname

Calorieën 308 kcal
Koolhydraten 37 gram
Eiwitten 6 gram
Vetten 11 gram

Probeer ook eens onze Quinoa Crackers. Het recept vind je hier.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram