Quinoa appel en kaneel
Quinoa appel en kaneel

Recept Quinoa Appel en Kaneel

Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht? Probeer dan Quinoa Appel en Kaneel. De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Het recept is laag in calorieën en rijk koolhydraten.

Ingrediënten

 • 75 gram quinoa (gekookt)
 • 100 ml amandelmelk
 • 60 gram appel
 • 1 gram kaneel
 • 1 eetlepel chia zaad
 • 2 theelepels kokosolie
 • 1 vijg

Bereiding

 • Kook de quinoa volgens de verpakking in het water en de amandelmelk
 • Was ondertussen de appel en snijd in stukjes. Snijd ook de vijgen in stukjes.
 • Doe na 5 minuten de appel, chia zaden, kaneel, vijgen en kokosolie in de pan.
 • Roer alles goed door elkaar en dek de pan af met een deksel en laat zachtjes verder koken.
 • Na 5 minuten kan je het geheel opdienen in een schaaltje.

Calorie en nutriënten inname

Calorieën 308 kcal
Koolhydraten 37 gram
Eiwitten 6 gram
Vetten 11 gram

Probeer ook eens onze Quinoa Crackers. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen