Oma’s notenbrood
Oma’s notenbrood

Recept oma’s notenbrood

Oma’s notenbrood, een gerecht dat je een keer geproefd moet hebben! Het is zeer eenvoudig te maken, gemakkelijk mee te nemen en de dag erna smaakt het zelfs nog geweldig. Het notenbrood bevat wel flink wat calorieën. Dit heeft vooral te maken met de vele noten die in het brood verwerkt zitten. Je kan het gerecht opdienen bij de koffie/thee of gebruiken als tussendoortje. Voor degenen die ervan houden zou je ook chocola toe kunnen voegen aan dit gerecht!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 30 ml lauwwarm water
  • 350 gram volkorenmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 180 gram sojamelk (ongezoet)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Wel de lijnzaad in het lauwwarme water en laat even staan.
  3. Meng het volkorenmeel, honing, rozijnen, noten en bakpoeder in een kom.
  4. Doe het lijnzaad mengsel en de melk vervolgens bij het andere mengsel en meng tot alles is opgenomen.
  5. Vet een cakevorm in met roomboter en giet het beslag in de vorm.
  6. Bak het brood 50 minuten in de oven.
  7. Laat het vervolgens afkoelen en haal het uit de vorm.

Voedingswaarden

  • 3107 kcal
  • 322 gram koolhydraten
  • 89 gram eiwitten
  • 156 gram vet

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze vanille eiwit-koolhydraat repen. Klik hier voor het recept!

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen