Havermoutpap a la carrotcake
20 december 2016 

Havermoutpap a la carrotcake

Begin de dag goed met een heerlijke havermoutpap a la carrotcake! De havermoutpap bevat flink wat koolhydraten waardoor je de dag vol energie kan beginnen. Daarnaast is de maaltijd gemakkelijk en snel klaar te maken zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan voor een goed ontbijt. Je kan er ook voor kiezen om het gerecht voor een training klaar te maken. Dat kan je net een beetje extra energie geven. Je zou er ook nog een schep eiwitpoeder bij kunnen doen om het aantal eiwitten in het gerecht te verhogen.

Tip: Maak een beetje extra zodat je de volgende dag er ook nog van kan eten. Bewaar dit vervolgens in de koelkast. Koud is het gerecht ook heerlijk!

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 100 gram winterpeen
  • 200 ml melk
  • 50 ml water
  • sap van 1 sinaasappel
  • 5 gram sinaasappelzest
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram walnoten
  • Kaneel naar smaak
  • Optioneel: honing naar smaak

Bereiding

  1. Breng de melk aan de kook.
  2. Roer de havermout en sinaasappelsap erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken.
  3. Doe vervolgens de geraspte wortel en water bij en breng het op smaak met kaneel. Roer goed door elkaar.
  4. Doe de rozijnen en walnoten er tot slot bij en laat nog 1 minuut op laag vuur staan.
  5. Serveer de havermout in een bakje/schaaltje en doe daarover nog wat geraspte wortel, rozijnen en walnoten.
  6. Je kan er eventueel nog wat honing aan toevoegen om het wat zoeter te maken.

Voedingswaarden

  • 594 kcal
  • 72 gram koolhydraten
  • 16 gram eiwitten
  • 23 gram vetten

Nog een havermout recept proberen? Klik dan hier voor het recept van havermout aardbei pap!

Over de schrijver
Reactie plaatsen