Groente spaghetti

Vandaag staat er een Italiaanse klassieker op het menu. Zeker de moeite waard als je van Italiaans eten houdt en als doelstelling hebt om af te vallen.

Weten jullie namelijk nog de aflevering van het vorige seizoen dat wij het hebben gehad over de calorie dichtheid van een maaltijd? Nou dit is een uitstekend voorbeeld van een maaltijd met een lage caloriedichtheid. Makkelijk gezegd: veel omvang qua eten maar weinig calorieën. Dat klinkt best wel interessant toch?

Vandaag gaan wij namelijk spaghetti maken van courgette. Ook wel Courgetti genoemd = een ‘spaghetti’ van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette.

Benodigdheden

  • 2 grote courgettes (voor twee personen)
  • Water
  • Spirelli
  • Waterkoker
  • Pan

Bereiding

  1. Maak lange mooie dunnen slierten van de courgette. Dit kan je doen met een spirelli. Deze kan je tegenwoordig overal kopen voor een klein bedrag. Het is natuurlijk ook mogelijk om het met een dunschiller te doen. Snijd dan vervolgens wel de plakken verticaal in dunne repen.
  2. Je kan de courgetti zowel rauw, als gebakken als gekookt eten. Bak de courgetti dan niet te lang, want het moet wel een bite houden. Je kan het ook wokken door een gerecht op te warmen met de courgette. Ga je het koken? Doe dit dan heel kort voor 2 minuten.

Naast het recept in de video is dit recept ook een hele lekkere combinatie. 

Andere lekkere combinaties zijn:

  • Met basilicumpesto, kipfilet en Parmezaanse kaas
  • Met zachte geitenkaas en muntpesto
  • Met een stukje gegrilde zalm en een tuinkruidendressing
  • Met witvis, crumble van krokant uitgebakken spek en bieslookpesto
Over de schrijver
Reactie plaatsen