Tomaat Basilicum Courgetti
02 september 2014 

Tomaat Basilicum Courgetti

Dit is een heerlijk en stukken gezonder alternatief voor een Italiaans bordje spaghetti. De combinatie tomaat en basilicum is misschien wel een van de, of misschien wel de meest bekende combinatie in de Italiaanse keuken. Het zijn dan ook deze twee ingrediënten die ons hebben geïnspireerd voor het maken van dit gerecht. Het is super smaakvol, geurend en bovendien boordevol groenten.  Doordat wij courgettes hebben gebruikt voor de spaghetti: courgetti dus, haha snap je hem?

Wij hebben er een hekel aan om groente en fruit weg te gooien en met dit recept zal dat jou niet overkomen. Alles van de courgette wordt gebruikt. Draai ze door de spiraalsnijder en je hebt de noodles. Wat je over houdt, het binnenste en de eindjes die niet helemaal door de snijder gaan, gebruik je gewoon door de saus. Als wij het over de eindjes heb bedoel ik natuurlijk niet de alle uiterste eindjes, maar de eindjes die je overhoudt na het spiraal snijden van halve courgettes. Die echte kopjes en kontjes lijken ons nou niet zo lekker eten. (;

Dit is een recept voor 4 personen, maar het is heel makkelijk kleiner of groter te maken. Verdubbel of deel het recept gewoon door 2 of meer.

Wij hopen dat je er net zoveel van zult genieten als wij hebben gedaan.

Tomaat Basilicum Courgetti recept

Ingrediënten:

Voor de courgetti:

  • 4 courgettes (door de spiraalsnijder)

Voor de saus:

  • de overgebleven courgette na het snijden (de eindjes en het binnenste)
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 el cashew Roomkaas
  • 4 kleine oranje puntpaprika’s (of 1 grote)
  • 8 cherry tomaatjes
  • handje vol zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • grote tl oregano
  • handje verse basilicum
  • zee/steen zout en peper naar smaak
  • zonnebloem pitjes (evt. geroosterd)

Bereiding:

  1. Verwarm olijf olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glimmen.
  2. Snijd de tomaten, cherry tomaten, paprika in stukjes en voeg ze toe aan de pan.
  3. Bak dit voor een paar minuten totdat de groenten gaar zijn.
  4. Voeg de tomaten uit blik, kappertjes, oregano, Cashew Roomkaas en olijven toe en kook het geheel voor een paar minuten.
  5. Breng op smaak met wat zout en peper.
  6. Zet het vuur uit en voeg de basilicum, grof gesneden, toe aan de saus.
  7. Verdeel de courgetti over 4 borden en voeg de saus toe.
  8. Garneer met wat extra basilicum en de zonnebloem pitjes.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden:

Aantal personen: 3-4
Calorieën 1191 kcal
Koolhydraten 110 gram
Eiwitten 49,4 gram
Vetten 55 gram

Over de schrijver
Mascha
Door

Mascha

op 02 Sep 2014

Ik heb geen spiraalsnijder....hoe kan ik dat oplossen!?? Het recept klinkt zo lekker!! :-)

Melvin
Door

Melvin

op 03 Sep 2014

Beste Mascha, Je zou het eventueel met een kaas schaaf kunnen proberen. Een spiraalsnijder is wel heel handig, dus wij zullen zeker adviseren om deze aan te schaffen. Dan kan je voortaan op een eenvoudige manier het recept maken. Succes!

Reactie plaatsen