Tomaat Basilicum Courgetti recept

Tomaat Basilicum Courgetti

Dit is een heerlijk en stukken gezonder alternatief voor een Italiaans bordje spaghetti. De combinatie tomaat en basilicum is misschien wel een van de, of misschien wel de meest bekende combinatie in de Italiaanse keuken. Het zijn dan ook deze twee ingrediënten die ons hebben geïnspireerd voor het maken van dit gerecht. Het is super smaakvol, geurend en bovendien boordevol groenten.  Doordat wij courgettes hebben gebruikt voor de spaghetti: courgetti dus, haha snap je hem?

Wij hebben er een hekel aan om groente en fruit weg te gooien en met dit recept zal dat jou niet overkomen. Alles van de courgette wordt gebruikt. Draai ze door de spiraalsnijder en je hebt de noodles. Wat je over houdt, het binnenste en de eindjes die niet helemaal door de snijder gaan, gebruik je gewoon door de saus. Als wij het over de eindjes heb bedoel ik natuurlijk niet de alle uiterste eindjes, maar de eindjes die je overhoudt na het spiraal snijden van halve courgettes. Die echte kopjes en kontjes lijken ons nou niet zo lekker eten. 

Dit is een recept voor 4 personen, maar het is heel makkelijk kleiner of groter te maken. Verdubbel of deel het recept gewoon door 2 of meer.

Wij hopen dat je er net zoveel van zult genieten als wij hebben gedaan.

Tomaat Basilicum Courgetti recept

Ingrediënten:

Voor de courgetti:

  • 4 courgettes (door de spiraalsnijder)

Voor de saus:

  • de overgebleven courgette na het snijden (de eindjes en het binnenste)
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 el cashew Roomkaas
  • 4 kleine oranje puntpaprika’s (of 1 grote)
  • 8 cherry tomaatjes
  • handje vol zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • grote tl oregano
  • handje verse basilicum
  • zee/steen zout en peper naar smaak
  • zonnebloem pitjes (evt. geroosterd)

Bereiding:

  1. Verwarm olijf olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glimmen.
  2. Snijd de tomaten, cherry tomaten, paprika in stukjes en voeg ze toe aan de pan.
  3. Bak dit voor een paar minuten totdat de groenten gaar zijn.
  4. Voeg de tomaten uit blik, kappertjes, oregano, Cashew Roomkaas en olijven toe en kook het geheel voor een paar minuten.
  5. Breng op smaak met wat zout en peper.
  6. Zet het vuur uit en voeg de basilicum, grof gesneden, toe aan de saus.
  7. Verdeel de courgetti over 4 borden en voeg de saus toe.
  8. Garneer met wat extra basilicum en de zonnebloem pitjes.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden:

Aantal personen: 3-4
Calorieën 1191 kcal
Koolhydraten 110 gram
Eiwitten 49,4 gram
Vetten 55 gram

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

2 comments on “Tomaat Basilicum Courgetti”

    1. Beste Mascha,

      Je zou het eventueel met een kaas schaaf kunnen proberen. Een spiraalsnijder is wel heel handig, dus wij zullen zeker adviseren om deze aan te schaffen. Dan kan je voortaan op een eenvoudige manier het recept maken.

      Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram