Recept voor gado gado

Gado gado

Recept gado gado

Gado gado, een voor sommige mensen onbekend gerecht. Gado gado is een Indonesisch groentegerecht dat meestal geserveerd wordt in combinatie met eieren, rijst en pindasaus. Om het gerecht eigen te maken wordt de pindasaus zelfgemaakt. Het is ook nog eens een erg gezond gerecht vanwege de vele groenten die erin verwerkt zitten.

Tip: snijd wat cherry tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan het geheel.

Ingrediënten pindasaus

  • 175 gram pindakaas met stukjes noot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram sjalotten
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels sambal manis
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 theelepels kokosolie

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten en gember fijn.
  2. Verhit de kokosolie in de pan en bak de sjalotten en gember aan.
  3. Voeg na 2 minuten de uitgeperste knoflook toe en bak weer 2 minuten.
  4. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
  5. Als de saus dikker wordt, voeg je de ketjap, sambal en komijn toe. Roer tot slot weer goed door elkaar.

Ingrediënten gado gado

  • 350 gram zilvervliesrijst gekookt
  • 200 gram spitskool
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram winterpeen
  • 125 gram taugé
  • 150 gram komkommer
  • 2 eieren (M)
  • 40 gram pindasaus
  • 2 theelepels kokosolie

 Bereiding

  1. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook ook de sperziebonen en eieren.
  2. Was ondertussen alle groenten onder de kraan en snijd de spitskool en komkommer in stukjes en de winterpeen in reepjes.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en bak de spitskool, winterpeen en gekookte sperziebonen kort. Doe als laatste de taugé erbij en bak nog een halve minuut mee.
  4. Spoel de gekookte eieren af onder koud water, laat heel even staan en snijd ze tot slot in reepjes.
  5. Serveer de rijst op een bord en doe daarover de groenten uit de pan, de komkommer, de ei en maak het geheel af met de pindasaus.

Voedingswaarden

  • 1103 kcal
  • 124 gram koolhydraten
  • 47 gram eiwitten
  • 42 gram vetten

Wil je nog zo’n heerlijk gerecht uitproberen? Klik dan hier voor het recept van kip met kokos en rode peper.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram