Gado gado
Gado gado

Recept gado gado

Gado gado, een voor sommige mensen onbekend gerecht. Gado gado is een Indonesisch groentegerecht dat meestal geserveerd wordt in combinatie met eieren, rijst en pindasaus. Om het gerecht eigen te maken wordt de pindasaus zelfgemaakt. Het is ook nog eens een erg gezond gerecht vanwege de vele groenten die erin verwerkt zitten.

Tip: snijd wat cherry tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan het geheel.

Ingrediënten pindasaus

  • 175 gram pindakaas met stukjes noot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram sjalotten
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels sambal manis
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 theelepels kokosolie

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten en gember fijn.
  2. Verhit de kokosolie in de pan en bak de sjalotten en gember aan.
  3. Voeg na 2 minuten de uitgeperste knoflook toe en bak weer 2 minuten.
  4. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
  5. Als de saus dikker wordt, voeg je de ketjap, sambal en komijn toe. Roer tot slot weer goed door elkaar.

Ingrediënten gado gado

  • 350 gram zilvervliesrijst gekookt
  • 200 gram spitskool
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram winterpeen
  • 125 gram taugé
  • 150 gram komkommer
  • 2 eieren (M)
  • 40 gram pindasaus
  • 2 theelepels kokosolie

 Bereiding

  1. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook ook de sperziebonen en eieren.
  2. Was ondertussen alle groenten onder de kraan en snijd de spitskool en komkommer in stukjes en de winterpeen in reepjes.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en bak de spitskool, winterpeen en gekookte sperziebonen kort. Doe als laatste de taugé erbij en bak nog een halve minuut mee.
  4. Spoel de gekookte eieren af onder koud water, laat heel even staan en snijd ze tot slot in reepjes.
  5. Serveer de rijst op een bord en doe daarover de groenten uit de pan, de komkommer, de ei en maak het geheel af met de pindasaus.

Voedingswaarden

  • 1103 kcal
  • 124 gram koolhydraten
  • 47 gram eiwitten
  • 42 gram vetten

Wil je nog zo’n heerlijk gerecht uitproberen? Klik dan hier voor het recept van kip met kokos en rode peper.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen