frambozen pannenkoeken

Frambozen cranberry pancakes

Deze frambozen cranberry pancakes moet je een keer maken. Onze bananen pannenkoeken waren ook al in de smaak gevallen vorige keer en echt waar, deze zijn ook de moeite waard. Gister ochtend op het gemakje klaargemaakt. Het lichaam voeden staat bij ons hoog in het vaandel en laten deze pannenkoeken nou net gezond zijn, rijk aan eiwitten en ook nog eens heel lekker! Met dit recept maak je +/- 12 pannenkoekjes. Je kan ze natuurlijk ook iets kleiner maken, zodat je er nog meer porties van kan maken. Tast toe.

Recept frambozen cranberry pancakes

Ingrediënten

 • 1 ei (70 gram)
 • Eiwit van 2 eieren (85 gram)
 • 55 gram whey eiwit isolaat vanille
 • 100 gram amandelmelk
 • 160 gram havermout
 • 300 gram skyr yoghurt frambozen cranberry
 • 15 gram kokosolie

Bereiding

 1. Klop het ei in een kom en scheid van twee eieren het eigeel van het eiwit. Doe het eiwit bij het ei in de kom.
 2. Voeg de whey eiwit, havermout, yoghurt en amandelmelk bij de eieren in de kom.
 3. Mix het geheel met een staafmixer of roer het goed door elkaar met een lepel/vork. Wij hebben gekozen voor het gemak en hebben met een lepel het geheel door elkaar geroerd (scheelt weer afwassen)
 4. Verhit de kokosolie in de pan of op de bakplaat (wij hebben de bakplaat gebruikt op een temperatuur van 150 graden).
 5. Schenk met een soeplepel het beslag in de pan/bakplaat en laat een paar minuten staan (vuur op laag als je het in de pan bakt).
 6. Draai de pannenkoeken om en bak nog een paar minuten.
 7. Bak zo alle pannenkoeken, totdat het beslag op is.
 8. Je kan de pannenkoeken serveren met wat toppings zoals wat yoghurt frambozen cranberry’s en wat honing (zie foto).

Voedingswaarden (+/- 12 stuks)

Calorieën 1319 kcal
Koolhydraten 124 gram
Eiwitten 116 gram
Vetten 36 gram

Zoals je merkt, heb je wel een paar minuten nodig om de pannenkoeken in de pan of op de bakplaat te bakken. Omdat ze aan beide kanten een paar minuten gebakken moeten worden, kan je ondertussen andere dingen doen. Denk aan wat voorbereidingen treffen voor de volgende dag. Besteed je tijd dus nuttig. Let op: houd portie controle, want pannenkoeken kunnen heel verslavend werken. Weet jij al van tevoren dat je er niet vanaf kan blijven? Kies er dan voor om ze niet te maken of zodanig veel dat je ze alleen maakt voor het ontbijt en niks meer overhoudt.

Eet smakelijk!

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram