Recept bananen pannenkoek

Bananen pannenkoeken

Van bananen pannenkoeken kan je eigenlijk niet genoeg krijgen, maar hoe lekker is het als jij op een ochtend wakker wordt en je hebt alle tijd om deze veel te lekkere pannenkoeken klaar te maken! Lijkt jou dit wat? Wij delen het recept graag, want het is ten eerste ontzettend makkelijk om klaar te maken en het zijn bananen pannenkoeken om je vingers bij af te likken.

Recept bananen pannenkoeken

Ingrediënten

 • 125 gram banaan
 • 100 gram eiwit
 • 15 gram whey eiwit isolaat (vanille)
 • 90 gram havermout
 • 2 gram kaneel
 • 125 gram magere kwark
 • 10 gram kokosolie

Bereiding

 1. Breek of snijd de banaan in stukken
 2. Doe alle ingrediënten in een grote kom/schaal
 3. Blend het geheel met een staafmixer (of doe alles in een blender) tot een mooi beslag.
 4. Verhit de kokosolie in de pan en schenk met een soeplepel het beslag in de pan.
 5. Maak kleine pannenkoekjes (+/- 10 stuks)
 6. Bak beide kanten een paar minuten.
 7. Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessen en honing

Voedingswaarden (5 stuks met toppings)

Calorieën 395 kcal
Koolhydraten 61 gram
Eiwitten 24 gram
Vetten 4 gram

Het is heel verleidelijk om meer dan 5 stuks te nemen, maar het is ook belangrijk om controle te houden over je portie. Ben je bang dat je die andere 5 ook op gaat eten gedurende de dag? Vries ze dan gelijk in na je ontbijt en gebruik ze voor een andere keer. Je kan natuurlijk ook een kleiner portie klaarmaken, zodat je niks meer overhoudt. Je hebt het dan ten slotte ook niet binnen handbereik. Gezond eten is natuurlijk super, maar om je doel te bereiken, zullen er ook nog andere keuzes gemaakt moeten worden.

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram