Bananen pannenkoeken
Bananen pannenkoeken

Van bananen pannenkoeken kan je eigenlijk niet genoeg krijgen, maar hoe lekker is het als jij op een ochtend wakker wordt en je hebt alle tijd om deze veel te lekkere pannenkoeken klaar te maken! Lijkt jou dit wat? Wij delen het recept graag, want het is ten eerste ontzettend makkelijk om klaar te maken en het zijn bananen pannenkoeken om je vingers bij af te likken.

Recept bananen pannenkoeken

Ingrediënten

 • 125 gram banaan
 • 100 gram eiwit
 • 15 gram whey eiwit isolaat (vanille)
 • 90 gram havermout
 • 2 gram kaneel
 • 125 gram magere kwark
 • 10 gram kokosolie

Bereiding

 1. Breek of snijd de banaan in stukken
 2. Doe alle ingrediënten in een grote kom/schaal
 3. Blend het geheel met een staafmixer (of doe alles in een blender) tot een mooi beslag.
 4. Verhit de kokosolie in de pan en schenk met een soeplepel het beslag in de pan.
 5. Maak kleine pannenkoekjes (+/- 10 stuks)
 6. Bak beide kanten een paar minuten.
 7. Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessen en honing

Voedingswaarden (5 stuks met toppings)

Calorieën 395 kcal
Koolhydraten 61 gram
Eiwitten 24 gram
Vetten 4 gram

Het is heel verleidelijk om meer dan 5 stuks te nemen, maar het is ook belangrijk om controle te houden over je portie. Ben je bang dat je die andere 5 ook op gaat eten gedurende de dag? Vries ze dan gelijk in na je ontbijt en gebruik ze voor een andere keer. Je kan natuurlijk ook een kleiner portie klaarmaken, zodat je niks meer overhoudt. Je hebt het dan ten slotte ook niet binnen handbereik. Gezond eten is natuurlijk super, maar om je doel te bereiken, zullen er ook nog andere keuzes gemaakt moeten worden.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen