Creatief met mandarijn

In het filmpje heb jij gezien hoe je op een leuke manier een mandarijn kan pellen. Wil jij wat meer weten over de mandarijn? Lees dan dit stukje even door.

De mandarijn is een citrusvrucht die groeit aan een boom. Mandarijnen zijn enorm populair fruit in Nederland. In het mandarijnen seizoen zie je bij bijna iedereen wel een bak mandarijnen staan. Ze zijn lekker, zoet en makkelijk mee te nemen. Onze mandarijnen worden voornamelijk geproduceerd in Spanje, Marokko en Mexico. Volgens het Voedingscentrum eet de gemiddelde Nederlander 4 kilo mandarijnen per jaar en worden ze steeds populairder.

Voedingswaarde mandarijn:

VoedingsstoffenMiddelgroot per stuk (55 gram)
Kcal25
Eiwit0,36
Koolhydraat5,39
Vet0,06

Mandarijnen worden vaak vergeleken met sinaasappels. Mandarijnen lijken veel op sinaasappel, maar dan kleiner. Mandarijnen bevatten minder vitamine C dan sinaasappels, ze bevatten daarentegen wel iets meer vezels dan sinaasappels. Aangezien mandarijn een klein stuk fruit is tellen 2 mandarijnen voor een stuk fruit. De aanbeveling is om minimaal 2 stukken fruit per dag te eten, in het geval van mandarijnen worden dit dus 4. Fruit is enorm gezond omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit.

Over de schrijver
Reactie plaatsen