Creatief met mandarijn
Creatief met mandarijn

Video: Creatief met mandarijn

In het filmpje heb jij gezien hoe je op een leuke manier een mandarijn kan pellen. Wil jij wat meer weten over de mandarijn? Lees dan dit stukje even door.

De mandarijn is een citrusvrucht die groeit aan een boom. Mandarijnen zijn enorm populair fruit in Nederland. In het mandarijnen seizoen zie je bij bijna iedereen wel een bak mandarijnen staan. Ze zijn lekker, zoet en makkelijk mee te nemen. Onze mandarijnen worden voornamelijk geproduceerd in Spanje, Marokko en Mexico. Volgens het Voedingscentrum eet de gemiddelde Nederlander 4 kilo mandarijnen per jaar en worden ze steeds populairder.

Voedingswaarde mandarijn:

VoedingsstoffenMiddelgroot per stuk (55 gram)
Kcal25
Eiwit0,36
Koolhydraat5,39
Vet0,06

Mandarijnen worden vaak vergeleken met sinaasappels. Mandarijnen lijken veel op sinaasappel, maar dan kleiner. Mandarijnen bevatten minder vitamine C dan sinaasappels, ze bevatten daarentegen wel iets meer vezels dan sinaasappels. Aangezien mandarijn een klein stuk fruit is tellen 2 mandarijnen voor een stuk fruit. De aanbeveling is om minimaal 2 stukken fruit per dag te eten, in het geval van mandarijnen worden dit dus 4. Fruit is enorm gezond omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen