Creatief met mandarijn

Creatief met mandarijn

Video: Creatief met mandarijn

In het filmpje heb jij gezien hoe je op een leuke manier een mandarijn kan pellen. Wil jij wat meer weten over de mandarijn? Lees dan dit stukje even door.

De mandarijn is een citrusvrucht die groeit aan een boom. Mandarijnen zijn enorm populair fruit in Nederland. In het mandarijnen seizoen zie je bij bijna iedereen wel een bak mandarijnen staan. Ze zijn lekker, zoet en makkelijk mee te nemen. Onze mandarijnen worden voornamelijk geproduceerd in Spanje, Marokko en Mexico. Volgens het Voedingscentrum eet de gemiddelde Nederlander 4 kilo mandarijnen per jaar en worden ze steeds populairder.

Voedingswaarde mandarijn:

Voedingsstoffen Middelgroot per stuk (55 gram)
Kcal 25
Eiwit 0,36
Koolhydraat 5,39
Vet 0,06

Mandarijnen worden vaak vergeleken met sinaasappels. Mandarijnen lijken veel op sinaasappel, maar dan kleiner. Mandarijnen bevatten minder vitamine C dan sinaasappels, ze bevatten daarentegen wel iets meer vezels dan sinaasappels. Aangezien mandarijn een klein stuk fruit is tellen 2 mandarijnen voor een stuk fruit. De aanbeveling is om minimaal 2 stukken fruit per dag te eten, in het geval van mandarijnen worden dit dus 4. Fruit is enorm gezond omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit.

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram