Cassave met gember en knoflook

Recept Cassave met gember en knoflook

Ben je opzoek naar een heerlijke tussendoor snack? Dan hebben wij die voor je gevonden! De cassave met gember knoflook is een gezond tussendoortje rijk aan koolhydraten. Daarnaast is gember erg gezond en bevat het veel vitamines en bouwstoffen voor je lichaam.

Ingrediënten

  • 250 gram cassave
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 5 gram munt
  • ½ theelepel suiker
  • 40 ml water

Bereiding

  1. Schil de cassave en snijd in smalle reepjes.
  2. Schil ook de gemberwortel en rasp deze fijn.
  3. Hak tot slot de knoflook fijn.
  4. Verhit de kokosolie in de pan en bak de gember en knoflook een paar seconden.
  5. Voeg de cassave toe en bak een paar minuten op middel hoog vuur.
  6. Voeg wat zout, peper, de ketjap manis, suiker en 40 ml water toe. Leg een deksel op de pan en stoof de cassave zacht in +/- 8 minuten. Schep het geheel regelmatig om.
  7. Serveer het op een bord en bestrooi het tot slot met fijn geknipte munt.

Voedingswaarden totaal

Calorieën 497 Kcal
Koolhydraten 98 gram
Eiwitten 2 gram
Vetten 11 gram

Wil je meer tussendoortjes proberen? Bekijk dan eens deze 6 gezonde tussendoortjes. Het recept vind je hier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen