Gezonde snacks voor in de avond

Gezonde snacks voor in de avond

6 gezonde snacks voor na het avondeten!

Gezonde snacks zijn ver te zoeken in de avond. Je kent het wel, een heerlijke avond op de bank met een zak chips of andere vette hap. Ja, dit klinkt wel ideaal in de oren! Maar nu de vakantie eraan komt en we ongeveer iedere avond merken dat we toch telkens aan het snaaien zijn, zou het eigenlijk wel prettig zijn om eens een keer een gezonde snackavond te houden. Om deze reden hebben wij 6 gezonde snacks die je na het avondeten kunt benuttigen. Hieronder hebben wij enkele tips en producten die je ’s avonds kunt eten zonder je schuldig te voelen over je eetbuien in de avond.

Rijstwafels

Deze kun je prima eten in de avond en het is ook erg lekker met een plakje kipfilet of rosbief erop.

Popcorn

Zelfgemaakt popcorn is heel gezond en je kunt de popcorn zelf nog wat op smaak brengen met wat zout.

Groente

Deze zijn calorie arm en zitten bomvol vitamines en mineralen. Het is harstikke lekken om komkommerschijfjes of cherrytomaatjes te eten in de avond.

Kwark

Dit is een goede bron van eiwitten die je vervolgens lekkerder kunt maken met wat blauwe bessen en/of een scheutje honing.

Noten

Dit is een hele goede bron van vetten. Maar let wel op, pak niet meer dan een handje vol want het is een calorierijk product.

Fruit

Zoals kiwi of appels zijn een heerlijke snack voor op de bank.

Kies in de avond een gezonde snack en probeer bewust te worden met wat je door je mond naar binnen wil werken. Door op jonge leeftijd ongezond en veel te snacken zal de kans op hart en vaat ziekten snel stijgen, probeer daarom al zo vroeg mogelijk deze ongezonde gewoonte af te leren. Hierdoor is het belangrijk om naast de 3 maaltijden per dag ook tussendoor rekening te houden met wat je eet. Probeer wat minder vaak een zak chips open te trekken en vaker een stuk fruit te eten. Zodat je vitaler en vol energie weer lekker in je vel komt te zitten.

Video: 6 gezonde snacks voor in de avond

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram