Cardio training voor thuis

Cardio training voor thuis

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Een volgeplande agenda, iedereen heeft wel eens van dat soort dagen. Veel mensen skippen dan het sporten. Dit hoeft niet meer want wij hebben 5 cardio-oefeningen voor thuis. Een korte workout voordat je dag begint, tussen je afspraken door of als de dag alweer bijna om is. Drie rondes van vijf oefeningen, 20 seconden per oefening met 10 seconden rust. De workout kost dus nog geen 8 minuten van je kostbare tijd!

Cardio training voor thuis

Oefening 1: Jumping Jack

Plaats de voeten tegen elkaar en houd de armen langs het lichaam. Spring omhoog. Beweeg tegelijkertijd de voeten naar buiten en hef de armen zijwaarts. Grotere sprongen en een hoger tempo maken de Jumping Jack een zwaardere oefening.

Oefening 2: Knieheffen

Lopen op de plaats. Knieën hoog optillen en met de armen meebewegen. De knieën hoger optillen en een sneller tempo maken het knieheffen een zwaardere oefening.

Oefening 3: Jump squats

Plaats de voeten op schouderbreedte en zak door de knieën. Strek de benen en spring omhoog. Dieper door de knieën zakken, hoger springen en een sneller tempo maken de jump squat een zwaardere oefening.

Oefening 4: Burpees

Ga rechtop staan. Neem een hurkpositie aan en plaats de handen op schouderbreedte voor je op de grond. Neem de voorligsteun aan door de benen naar achteren te brengen. Neem de hurkpositie weer aan en spring met een jump squat weer omhoog. De burpee kan je zwaarder maken door hem sneller uit te voeren, hoger op te springen en een push up te doen in de voorligsteunpositie.

Oefening 5: Mountain climbers

Neem de voorligsteun aan. Breng de benen om en om naar voren. Laat de voet die je naar voren brengt heel kort de grond raken voor je deze weer terug in voorligsteunpositie brengt. Het verhogen van het tempo maakt de oefening zwaarder.

Video: Top 5 beste cardio oefeningen voor thuis

Tips:

• Kies een tempo waarop je de oefeningen vol kunt houden.
• Bij genoeg tijd kun je een aantal rondes toevoegen voor een langere en intensievere workout.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

One comment on “Cardio training voor thuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram