Cardio training voor thuis
Cardio training voor thuis

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Een volgeplande agenda, iedereen heeft wel eens van dat soort dagen. Veel mensen skippen dan het sporten. Dit hoeft niet meer want wij hebben 5 cardio-oefeningen voor thuis. Een korte workout voordat je dag begint, tussen je afspraken door of als de dag alweer bijna om is. Drie rondes van vijf oefeningen, 20 seconden per oefening met 10 seconden rust. De workout kost dus nog geen 8 minuten van je kostbare tijd!

Cardio training voor thuis

Oefening 1: Jumping Jack

Plaats de voeten tegen elkaar en houd de armen langs het lichaam. Spring omhoog. Beweeg tegelijkertijd de voeten naar buiten en hef de armen zijwaarts. Grotere sprongen en een hoger tempo maken de Jumping Jack een zwaardere oefening.

Oefening 2: Knieheffen

Lopen op de plaats. Knieën hoog optillen en met de armen meebewegen. De knieën hoger optillen en een sneller tempo maken het knieheffen een zwaardere oefening.

Oefening 3: Jump squats

Plaats de voeten op schouderbreedte en zak door de knieën. Strek de benen en spring omhoog. Dieper door de knieën zakken, hoger springen en een sneller tempo maken de jump squat een zwaardere oefening.

Oefening 4: Burpees

Ga rechtop staan. Neem een hurkpositie aan en plaats de handen op schouderbreedte voor je op de grond. Neem de voorligsteun aan door de benen naar achteren te brengen. Neem de hurkpositie weer aan en spring met een jump squat weer omhoog. De burpee kan je zwaarder maken door hem sneller uit te voeren, hoger op te springen en een push up te doen in de voorligsteunpositie.

Oefening 5: Mountain climbers

Neem de voorligsteun aan. Breng de benen om en om naar voren. Laat de voet die je naar voren brengt heel kort de grond raken voor je deze weer terug in voorligsteunpositie brengt. Het verhogen van het tempo maakt de oefening zwaarder.

Video: Top 5 beste cardio oefeningen voor thuis

Tips:

• Kies een tempo waarop je de oefeningen vol kunt houden.
• Bij genoeg tijd kun je een aantal rondes toevoegen voor een langere en intensievere workout.

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Cornelia
Door

Cornelia

op 07 Mar 2017

Your's is a point of view where real innlglieetce shines through.

Reactie plaatsen