Recept voor chocolade eiwitrepen

Chocolade eiwitrepen 

Recept chocolade eiwitrepen

Chocolade eiwitrepen, een ideaal gerecht voor iemand die genoeg eiwitten binnen moet krijgen én ook nog eens enorm veel van chocola houdt. Je kan de repen gemakkelijk meenemen waardoor ze zeer geschikt zijn als tussendoortje! Neem dit tussendoortje één uur voor je training en het zorgt ervoor dat je net wat meer energie hebt tijdens je training. Omdat de repen zo lekker zijn ben je snel geneigd om er te veel van te eten, let hier dus wel op!

Ingrediënten

 • 40 gram havermeel
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 3 eetlepels kokosmeel
 • +/- 100 ml melk
 • 30 gram whey eiwit chocola
 • 60 gram pure chocolade 72%

Bereiding

 1. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom en kneed tot een mooi beslag.
 2. Verdeel het beslag op een taartbodem en druk plat tot de gewenste dikte is bereikt. Is het te plakkerig? Voeg dan nog wat kokosmeel toe.
 3. Laat 30-60 minuten in de koelkast staan.
 4. Breek de chocolade in stukjes en doe het in een kom.
 5. Haal eerst het beslag uit de koelkast en snijd uit het beslag de repen naar de gewenste grootte.
 6. Zet de kom met chocola ongeveer 30 seconden in de magnetron totdat de chocola gesmolten is.
 7. Doop de repen in de gesmolten chocola tot ze helemaal bedekt zijn.
 8. Leg de repen op een stukje bakpapier en zet de repen minimaal 30 minuten in de koelkast totdat de chocola gestold is.
 9. Bewaar de repen vervolgens in de koelkast.

Voedingswaarden

 • 834 kcal
 • 59 gram koolhydraten
 • 40 gram eiwitten
 • 38 gram vetten

Nog zo’n soortgelijk gerecht proberen? Klik dan hier voor het recept van vanille eiwit-koolhydraat repen!

Number of posts: 
567
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram