Chocolade eiwitrepen 

 

Recept chocolade eiwitrepen

Chocolade eiwitrepen, een ideaal gerecht voor iemand die genoeg eiwitten binnen moet krijgen én ook nog eens enorm veel van chocola houdt. Je kan de repen gemakkelijk meenemen waardoor ze zeer geschikt zijn als tussendoortje! Neem dit tussendoortje één uur voor je training en het zorgt ervoor dat je net wat meer energie hebt tijdens je training. Omdat de repen zo lekker zijn ben je snel geneigd om er te veel van te eten, let hier dus wel op!

Ingrediënten

  • 40 gram havermeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • +/- 100 ml melk
  • 30 gram whey eiwit chocola
  • 60 gram pure chocolade 72%

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom en kneed tot een mooi beslag.
  2. Verdeel het beslag op een taartbodem en druk plat tot de gewenste dikte is bereikt. Is het te plakkerig? Voeg dan nog wat kokosmeel toe.
  3. Laat 30-60 minuten in de koelkast staan.
  4. Breek de chocolade in stukjes en doe het in een kom.
  5. Haal eerst het beslag uit de koelkast en snijd uit het beslag de repen naar de gewenste grootte.
  6. Zet de kom met chocola ongeveer 30 seconden in de magnetron totdat de chocola gesmolten is.
  7. Doop de repen in de gesmolten chocola tot ze helemaal bedekt zijn.
  8. Leg de repen op een stukje bakpapier en zet de repen minimaal 30 minuten in de koelkast totdat de chocola gestold is.
  9. Bewaar de repen vervolgens in de koelkast.

Voedingswaarden

  • 834 kcal
  • 59 gram koolhydraten
  • 40 gram eiwitten
  • 38 gram vetten

Nog zo’n soortgelijk gerecht proberen? Klik dan hier voor het recept van vanille eiwit-koolhydraat repen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen