5 oefeningen met de bulgarian bag

5 oefeningen met de Bulgarian bag

Ben jij op zoek naar een functioneel trainingsmateriaal in jouw trainingsschema? Dan is de Bulgarian bag misschien wel wat voor jou! Je kan het zowel gebruiken voor kracht, spiermassa opbouw als voor plyometrische bewegingen en het trainen van het cardiovasculaire systeem.

De bags zijn gevuld met zand en zijn er in verschillende soorten en maten. Wij willen jou in deze video een workout laten zien die je alleen met de Bulgarian bag uitvoert. De workout gaat als volgt:

Bulgarian bag giant set

A1: Rotation swing: 8 hh re/li
A2: Jump squats: 8 hh
A3: Step up: 8 hh re/li
A4: Upright row: 8 hh
A5: Overhead lunge 8 hh

Doe deze giant set 5 series. Na elke laatste oefening heb je 45 sec. rust. Is het nog niet uitdagend genoeg? Pak dan een zwaardere bulgarian bag of verhoog de herhalingen of tijd.

Video: 5 oefeningen met de Bulgarian bag

Wil je nog meer oefeningen met de Bulgarian bag Klik dan hier

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram