5 oefeningen met de Bulgarian bag
5 oefeningen met de Bulgarian bag
27 augustus 2015 

5 oefeningen met de Bulgarian bag

Ben jij op zoek naar een functioneel trainingsmateriaal in jouw trainingsschema? Dan is de Bulgarian bag misschien wel wat voor jou! Je kan het zowel gebruiken voor kracht, spiermassa opbouw als voor plyometrische bewegingen en het trainen van het cardiovasculaire systeem.

De bags zijn gevuld met zand en zijn er in verschillende soorten en maten. Wij willen jou in deze video een workout laten zien die je alleen met de Bulgarian bag uitvoert. De workout gaat als volgt:

Bulgarian bag giant set

A1: Rotation swing: 8 hh re/li
A2: Jump squats: 8 hh
A3: Step up: 8 hh re/li
A4: Upright row: 8 hh
A5: Overhead lunge 8 hh

Doe deze giant set 5 series. Na elke laatste oefening heb je 45 sec. rust. Is het nog niet uitdagend genoeg? Pak dan een zwaardere bulgarian bag of verhoog de herhalingen of tijd.

Video: 5 oefeningen met de Bulgarian bag

Wil je nog meer oefeningen met de Bulgarian bag Klik dan hier

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training.Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen