training voor voetbal

5 krachtoefeningen voor voetbal

Veel mensen vinden het niet nodig om hun benen te trainen omdat ze toch al voetballen. Maar door middel van krachttraining kunnen jouw sportprestaties verbeteren en heb je minder kans op blessures. Wij gaan nu 5 oefeningen behandelen die je thuis kunt doen en als ondersteuning bieden bij het voetbal.

Video: 5 krachtoefeningen voor voetbal

  1. Jump Squat/ box jumps
  2. Lunge
  3. One Leg Deadlift
  4. Nordic Hamstring Curl
  5. Glute Bridge

Deze oefeningen zijn mooi om mee te beginnen, maar wij adviseren wel om uiteindelijk naar de sportschool toe te gaan. Trainen met zwaardere gewichten is namelijk wel gewenst, omdat je lichaam snel zal wennen. En om verandering teweeg te brengen zal jij je spieren nieuwe en zwaardere prikkels moeten geven.

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram