Top buikspieroefeningen

5 Buikspieroefeningen Die Bijna Niemand Kent!

Vijf buikspieroefeningen met uitleg

Laatst hebben wij getraind bij Crossfit Amstelveen. Wij moesten een vijftal buikspier oefeningen doen. Sinds tijden hadden wij niet zoveel spierpijn en uiteraard willen wij deze oefeningen delen met jou!

Dus heb jij al een tijdje niet zoveel spierpijn gehad in je buik, probeer dan snel deze 5 oefeningen die bijna niemand kent!

Buikspieren zijn de grootste spiergroep in de kern van ons lichaam, de kern van ons lichaam zit precies in het midden en is dur erg belangrijk voor bepaalde bewegingen. Buikspieren worden in alle sporten gebruikt, ze ondersteunen namelijk zowel het boven- en onderlichaam en zijn belangrijk bij rennen, draaien en explosieve bewegingen.

Als we naar atleten kijken zie je al snel dat ze sterke buikspieren hebben. Deze buikspieren zijn er niet alleen om er aantrekkelijk uit te zien, maar juist zijn ze erg belangrijk bij het sporten. Atleten trainen hun buikspieren om zo voor explosieve prestaties te kunnen zorgen en om blessures te voorkomen.

Succes!

 “Wil je meer van dit soort oefeningen? Klik dan hier!”

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram