5 Buikspieroefeningen Die Bijna Niemand Kent
5 Buikspieroefeningen Die Bijna Niemand Kent!
13 juli 2017 

5 Buikspieroefeningen Die Bijna Niemand Kent!

Vijf buikspieroefeningen met uitleg

Laatst hebben wij getraind bij Crossfit Amstelveen. Wij moesten een vijftal buikspier oefeningen doen. Sinds tijden hadden wij niet zoveel spierpijn en uiteraard willen wij deze oefeningen delen met jou!

Dus heb jij al een tijdje niet zoveel spierpijn gehad in je buik, probeer dan snel deze 5 oefeningen die bijna niemand kent!

Buikspieren zijn de grootste spiergroep in de kern van ons lichaam, de kern van ons lichaam zit precies in het midden en is dur erg belangrijk voor bepaalde bewegingen. Buikspieren worden in alle sporten gebruikt, ze ondersteunen namelijk zowel het boven- en onderlichaam en zijn belangrijk bij rennen, draaien en explosieve bewegingen.

Als we naar atleten kijken zie je al snel dat ze sterke buikspieren hebben. Deze buikspieren zijn er niet alleen om er aantrekkelijk uit te zien, maar juist zijn ze erg belangrijk bij het sporten. Atleten trainen hun buikspieren om zo voor explosieve prestaties te kunnen zorgen en om blessures te voorkomen.

Succes!

 “Wil je meer van dit soort oefeningen? Klik dan hier!”

Over de schrijver
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23. Daarnaast ben ik Nederlands Kampioen Judo geworden onder de 15 jaar en heb ik daarna nog op verschillende judotoernooien gestaan – waaronder het EK. Ook stond ik bij de senioren enkele keren op het podium. Doordat ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met de topsport ontstond er bij mij al vroeg interesse in het optimaliseren van voeding en training. Ik heb verschillende certificaten en diploma’s gehaald en ben jarenlang begeleid door Paul Lammers, een van de beste krachttrainers van Nederland. Ik blijf mijn kennis tot op de dag van vandaag bijspijkeren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.
Reactie plaatsen